Restricțiile din București. Noi măsuri anunțate de Prefectul Capitalei

09 oct. 2021
563 Afișari
Restricțiile din București. Noi măsuri anunțate de Prefectul Capitalei
Restricțiile din București. Noi măsuri anunțate de Prefectul Capitalei. Sursă foto: Captură/ Digi24

Sâmbătă, 9 octombrie 2021, a avut loc o ședință de urgență a CMBSU chiar la Prefectura Capitalei. Prefectul Capitalei anunță noi măsuri pentru locuitorii Bucureștiului.

Restricțiile din București. Noi măsuri anunțate de Prefectul Capitalei după întâlnirea în sistem videoconferință.

Restricțiile din București

Sâmbătă, 9 octombrie 2021, a avut loc o ședință a CMBSU la Prefecta Capitalei. Întâlnirea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a desfășurat în sistem videoconferință.

Recomandăm și: BREAKING | Ședință CNSU. Au fost aprobate testele de salivă în școli UPDATE

Ședința a început la ora 12:00, iar noile măsuril, potrivit autorităților, au fost prezentate, pe scurt, de către Prefectul Capitalei, în jurul orei 16:00.

În cadrul acestei ședințe a CMBSU s-a discutat și despre aplicarea măsurilor prevăzute în HG 1090/07.10.2021 privind prelungirea stării de alertă începând cu data de 10 octombrie 2021.

Noile măsuri ce vizează Bucureștiul au fost anunțate de Alexandra Georgiana Văcaru, Prefectul Capitalei.

Recomandăm și: Rata de infectare din București. De zece ori mai mare decât era acum o lună

Noi măsuri anunțate de Prefectul Capitalei

Noile măsuri se iau în contextul în care, potrivit informațiilor oficiale transmise de Instituția Prefectului – Municipiul București, sâmbătă, 9 octombrie 2021, la ora 13:30, rata de infectare din Capitală din ultimele 14 zile a ajuns la 12,65 la mia de locuitori. Bucureștiul a înregistrat 2.543 de cazuri noi de persoane infectate în ultimele 24 de ore.

Prefectul Capitalei, a oferit declarații și a vorbit despre situația din Capitală în contextul pandemiei de covid-19. Alexandra Georgiana Văcaru a evitat răspunsul la întrebarea „intră Bucureștiul în lockdown?”.

Recomandăm și: Bucureștiul are un nou prefect. Cine este Alexandra Georgiana Văcaru

Noul Prefect al Capitalei a declarat că a fost adoptată Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. De asemenea, se mențin măsurile adoptate în hotărârile anterioare: cea din data de 2 octombrie și cea din data de 7 octombrie.

„Am operat mici modificări de armonizare în contextul Hotărârii de Guvern”, spune Prefectul Capitalei, potrivit antena3.ro.

Au fost armonizate următoarele: organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, cu un număr mai mare de participanți, de 250 de persoane și 300 de persoane în exterior.

De asemenea, a fost introdusă o măsură nouă. Angajatorii sunt obligați să reglementeze programul de lucru al angajaților. Vorbim atât despre angajatorii privați care au mai mult de 50 de persoane angajate, cât și despre instituțiile publice. Personalul va trebui să fie organizat pe grupe și să înceapă și să termine programul de lucru „la o diferență de cel puțin o oră”, a declarat Alexandra Văcaru. Acest lucru se poate întâmpla dacă nu se poate organiza activitatea de telemuncă, pentru evitarea aglomerației din mijloacele de transport.

A fost reglementată și ora pentru operatorii care dețin săli de jocuri. Acestea pot fi deschise până la ora 24:00.

Jandarmeria și Poliția vor face mai multe controale în spațiile publice (piețe, târguri și mall-uri).

De asemenea, activități de prevenție se vor face și în piața Drumul Taberei, Piața Berceni Sudului, Târgul Vitan, complexul alimentar Piața Delfinului și Piața Obor.

„Sunt centre importante de activitate și clar că, fiind weekend, erau spații cu potențial de aglomerare”, a declarat Alexandra Georgiana Văcaru, conform sursei citate.

Urmează să fie publicat un comunicat de presă detaliat.

Cookies