Restricțiile de weekend din București. La cât trebuie să intrăm în casă, când se închid magazinele și ce adeverință sau declarație folosim pentru deplasare

02 apr. 2021
1773 afișări
Restricțiile de weekend din București. La cât trebuie să intrăm în casă, când se închid magazinele și ce adeverință sau declarație folosim pentru deplasare

Astăzi este prima zi din timpul săptămânii în care intră în vigoare restricțiile de weekend din București care presupun alte ore pentru închiderea magazinelor sau deplasarea în afara locuințelor.

Restricțiile de weekend din București. Noile restricții au fost decise de autoritățile din România în 25 martie și au fost aplicate începând de duminică, 28 martie, Bucureștiul ”prinzând” până acum doar o zi de măsuri suplimentare.

Dar, astăzi, sâmbătă și duminică sunt primele trei zile consecutive în care trebuie să avem în vedere noul program al magazinelor sau ora la care trebuie să fim în casă, dacă nu justificăm deplasarea în afara orelor permise.

Restricțiile de weekend din București. La ce oră trebuie să fii în casă

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este interzisă în intervalul orar 20.00 – 05.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică și în intervalul orar 22,00 – 5,00 în zilele de luni până joi, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1000 de locuitori.

Restricțiile de weekend din București. La ce oră se închid magazinele

Programul operatorilor economici care desfaşoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta şi duminica, conform noilor măsuri. În zilele de luni – joi, programul poate fi desfăşurat în intervalul orar 05.00 – 21.00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulată la cel mult 7,5/1000 locuitori.

Modele de adeverință pentru noile restricții. Adeverință de la angajator și declarație pe proprie răspundere

Modelele de adeverință de la angajator, respectiv de declarație pe proprie răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate accesând următorul link: https://cetrebuiesafac.ro/modele-declaratii

Mai mult, pe https://restrictii.ro/, puteți să vedeți în orice moment care este rata de incidență și ce măsuri se aplică.

Excepțiile de la restricțiile de weekend

Prefectura Capitalei a anunțat care sunt excepțiile de la restricțiile impuse în București începând de duminică.

Cabinetele medicale, inclusiv cele stomatologice, nu sunt afectate de reducerea programului operatorilor economici.

De asemenea, scoaterea animalelor de companie în fața locuinței este permisă, dacă persoana nu se deplasează în nicio altă parte și prezintă dovada că locuiește în imobilul în fața căruia se află.

Totodată, victimele violenței familiale se pot deplasa la secțiile de poliție sau la centrele de primire, ca de altfel, orice persoană care este în situația de a fi nevoită să iasă din casă pentru a își proteja viața sau integritatea fizică, a sa sau a persoanelor pe care le are în grijă, anunță autoritățile.

Nu în cele din urmă, este permisă deplasarea către centrele de vaccinare.

Cookies