Restricțiile de tonaj se prelungesc pe mai multe drumuri din jurul Bucureștiului și din țară, din cauza caniculei. CNAIR: Sunt valabile până pe 24 iunie

20 iun. 2024
414 afișări
Restricțiile de tonaj se prelungesc pe mai multe drumuri din jurul Bucureștiului și din țară, din cauza caniculei. CNAIR: Sunt valabile până pe 24 iunie
Restricțiile de tonaj se prelungesc pe mai multe drumuri din jurul Bucureștiului și din țară, din cauza caniculei. CNAIR: Sunt valabile până pe 24 iunie. Foto simbol: Agerpres

CNAIR îi anunță pe șoferi că se prelungesc restricțiile de tonaj, din cauza caniculei, până pe 24 iunie. Sunt vizate o mulțime de drumuri din preajma Bucureștiului, dar și din țară.

CNAIR: Se prelungesc restricțiile de tonaj, din cauza caniculei, până pe 24 iunie

Șoferii trebuie să știe că, în perioada 21 – 24 iunie 2024, între orele 10:00 – 20:00, se prelungesc restricțiile de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme (33 – 37 de grade Celsius).

Astfel, potrivit unei avertizări meteorologice emise de către ANM joi, 20.06.2024, se impun restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, transmit reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lista județelor vizate

Vineri, 21 iunie 2024, între orele 10:00 – 20:00, restricțiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele: Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.

Sâmbătă, 22 iunie 2024, între orele 10:00 – 20:00, restricțiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.

Duminică, 23 iunie 2024, între orele 10:00 – 20:00, restricțiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș – Severin, Ialomița si Călărași.

Luni, 24 iunie 2024, între orele 10:00 – 20:00, restricțiile se vor institui pentru sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale, din județele: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița,Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș – Severin, Ialomița și Călărași.

Există și excepții

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
 • vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poștale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanți;
 • transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

Totodată, sunt exceptate utilajele proprii ale CNAIR, dar și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Precizăm faptul că în funcție de evoluția condițiilor meteorologice restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite, a mai spus CNAIR.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies