Restricțiile ar putea fi eliminate în luna august. Care este condiția pentru a renunța complet la mască

29 apr. 2021
71 Afișari
Restricțiile ar putea fi eliminate în luna august. Care este condiția pentru a renunța complet la mască

Restricțiile ar putea fi eliminate în luna august. Este vorba inclusiv de purtarea măștii de protecție, dar, cu o condiție: să fie 10 milioane de români vaccinaţi.

Restricțiile ar putea fi eliminate în luna august. Aceasta este una dintre variantele discutate miercuri la Guvern, în Comitetul pentru Revenirea la Normalitate.

În prima fază ar fi vorba să se renunţe la obligativitatea măştii pe plajă, de la 1 iunie, iar ulterior chiar de tot, peste tot în ţară, chiar din luna august. Atunci, ar putea fi organizate şi evenimente cu mii de participanţi. Până la acel moment, însă, ar mai fi o veste bună: restaurantele ar putea funcţiona fără restricţii, dacă angajaţii sunt complet vaccinaţi.

Restricțiile ar putea fi eliminate în luna august

Toate aceste măsuri au fost discutate miercuri în Guvern, potrivit surselor Știrilor ProTV, însă nu a fost luată şi o decizie finală.

Între timp, de luna viitoare, în Bucureşti vor avea loc primele evenimente-pilot, cu spectatori imunizaţi, trecuţi prin boală, sau testaţi.

La Teatrul Naţional şi la Opera din Bucureşti vor avea loc primele spectacole-pilot în luna mai. La teatru, în interior, accesul va fi doar pentru spectatorii vaccinaţi, care vor putea renunţa la mască de îndată ce ajung la locul pe care îl ocupă în sală.

Iar la spectacolele în aer liber, la Operă de pildă, vor putea participa persoanele vaccinate, dar şi cele trecute prin boală, ori testate în prealabil.

”Cea de-a doua reuniune a Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate începând cu 1 iunie 2021, care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria, a evidenţiat necesitatea adaptării măsurilor de relaxare treptată în funcţie de specificul fiecărui domeniu de activitate. În paralel, Guvernul va extinde campania de vaccinare, pentru a facilita accesul cât mai multor cetăţeni la imunizare. Reprezentanţii asociaţiilor şi organizaţiilor de profil au venit cu propuneri concrete privind perspectiva organizării unor evenimente culturale-pilot care să fie desfăşurate în condiţii de siguranţă sanitară. Reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor şi-au exprimat disponibilitatea de a găzdui astfel de evenimente-pilot”, a transmis, miercuri seară, Guvernul.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor implicate în gestionarea situaţiei pandemice, precum şi ai autorităţilor locale, sectoarelor turismului, culturii şi organizării de evenimente. Aceştia au subliniat că susţin campania de vaccinare împotriva COVID-19 ca soluţie certă pentru revenirea treptată a României la normalitate în condiţii de siguranţă sanitară pentru toată lumea.

Cookies