Restricții temporare de circulație pe Bulevardul Aviatorilor din București. Se amenajează banda unică pentru autobuzele STB

10 nov. 2023
2875 Afișari
Restricții temporare de circulație pe Bulevardul Aviatorilor din București. Se amenajează banda unică pentru autobuzele STB
Restricții temporare de circulație pe Bulevardul Aviatorilor din București. Se amenajează banda unică pentru autobuzele STB. Imagine simbol: Pexels

Șoferii din București trebuie să știe că pe Bulevardul Aviatorilor se amenajează bandă unică pentru autobuzele STB, iar aceste lucrări aduc restricții temporare de circulație.

Restricții temporare de circulație pe Bulevardul Aviatorilor

Primăria Capitalei amenajează bandă unică pentru autobuzele STB pe Bulevardul Aviatorilor, dinspre Bd. Mircea Eliade către Piața Charles des Gaulle, iar șoferii trebuie să știe că au fost instituite restricții de circulație pe a treia bandă de pe Bd. Aviatorilor la intrarea în Piața Charles des Gaulle.

Brigada Rutieră București le recomandă șoferilor să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri, potrivit Adevărul.

Te-ar mai putea interesa și: VIDEO | Cum vor arăta benzile unice pentru STB de pe Bulevardul Aviatorilor. Noile reguli de circulație de aici, după terminarea lucrărilor

„Ca vântul și ca gândul”, așa vor circula autobuzele STB pe relația nord-centru

Avem o veste bună pentru călătorii noștri: STB va circula mai rapid pe relația Nord – Centru! Cu suport instituțional din partea Primăriei Capitalei, care a avizat reconfigurarea circulației pe traseul Piața Presei – Regele Mihai I – Bd. Kiseleff – Piața Victoriei, STB va beneficia de o nouă bandă unică, destinată autobuzelor. Călătoria de la Nord spre Centru se va face RAPID – cu ajutorul benzilor unice, confortabil- datorită noilor autobuze electrice pe care le vom introduce în circulație, dar și accesibil – datorită tarifului, precum și poziționării stațiilor, a transmis directorul general al Societății de Transport București (STB), Daniel Istrate.

Astfel, banda unică pentru autobuzele STB începe de la Piața Presei și continuă pe următoarele artere:

  • Bulevardul Regele Mihai I

Zona centrală prevede 3 benzi de circulație: două benzi spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) și una spre Piața Presei, dedicată transportului general. Se va realiza și o nouă platformă de stație, pe scuarul de delimitare, la intersecția cu Str. Primo Nebiolo.

  • Șoseaua Kiseleff

Din cele 4 benzi de circulație, banda 1 este rezervată transportului public. Vor fi amenajate și patru stații noi cu platformă, la intersecțiile cu străzile Mareșal Alexandru Averescu, Docenților, Arh. Ion Mincu și Monetăriei.

  • Bulevardul Aviatorilor
    • Pe porțiunea de drum cuprinsă între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Charles de Gaulle, pe sensul spre Piața Charles de Gaulle se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 1 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor exista 2 benzi de circulație. Se vor realiza și două stații noi cu platformă, la intersecția cu strada Arh. Ion Mincu și lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor.
    • Pe porțiunea de drum cuprinsă între Bulevardul Beijing și Piața Charles de Gaulle, pe sensul spre Piața Charles de Gaulle, se vor realiza 4 benzi de circulație, dintre care banda 4 va fi rezervată transportului public local. Pe sensul opus vor fi 2 benzi de circulație pentru traficul general.
Cookies