Restricții și mai dure se discută acum la Palatul Victoria. Cât de dramatic ni s-ar putea schimba iar viețile

08 mart. 2021
1012 afișări
Restricții și mai dure se discută acum la Palatul Victoria. Cât de dramatic ni s-ar putea schimba iar viețile
Sursa foto: https://www.reddit.com/user/filosoful

Surse guvernamentale declară că Executivul de la București ar plănui să înăsprească restricțiile, după creșterea cazurilor de COVID din ultima perioadă.

Guvernul ar avea de gând să impună restricții mai dure, îndeosebi în ceea ce privește circulația, declară surse guvernamentale citate de Digi24.ro. Astfel, ar urma să se schimbe ora de la care se aplică restricțiile de circulație pe timpul nopții. Mai exact, nu am mai avea voie să ieșim din case de la ora 22:00. Acum, interdicția e valabilă de la ora 23:00. Mai mult, va fi modificată și ora până la care pot funcționa restaurantele. Acestea vor putea funcționa doar până la ora 22.

Când a fost întrebat dacă sunt discuții în Guvern despre impunerea unor restricții mai dure, premierul Florin Cîțu a declarat: „Vom analiza situația, vom vedea evoluția și, în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri. În acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”.

Ce restricții sunt în vigoare acum

În noiembrie 2020, autoritățile introdus mai multe restricții pe timp de noapte. Astfel, după ora 23.00 este permisă ieșirea din casă doar cu declarație pe propria răspundere. De asemenea, a fost scurtat programul magazinelor și a fost introdusă obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise din țară.

Aceste măsuri sunt prevăzute de Hotărârea nr.52 / 2020 a CNSU, pe care o puteți găsi aici, pe știrioficiale.ro

Interdicția de circulație și excepțiile:

  • În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.
  • Prin excepție, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:
  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.
  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;
  • Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
  • Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

 

Cookies