Restricții pentru toate autobuzele din București. Pe unde nu mai au voie să circule și cât o să dureze interdicția

15 nov. 2021
484 Afișari
Restricții pentru toate autobuzele din București. Pe unde nu mai au voie să circule și cât o să dureze interdicția
Restricții pentru toate autobuzele din București. Pe unde nu mai au voie să circule și cât o să dureze interdicția. Sursă foto: Facebook/ Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pt Transport Public București Ilfov

Dacă până acum, autobuzele aveau voie să meargă pe liniile de tramvai, iată că, în sezonul rece, din motive de siguranță, ele revin la traseele obișnuite.

Restricții pentru toate autobuzele din București. Pe unde nu mai au voie să circule și cât o să dureze interdicția. Anunțul a fost făcut luni, 15 noiembrie 2021, de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov – TPBI.

Restricții pentru toate autobuzele din București

TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) anunță o măsură temporară pentru autobuzele din Capitală. Din motive de siguranță, ca-n fiecare an, în sezonul rece, autobuzele care au circulat pe liniile de tramvai în perioada verii, vor reveni la traseul normal, cel de pe carosabil începând cu data de 27 decembrie 2021.

În data de 27 martie 2022, autobuzele vor reveni pe șinele de tramvaie, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov, prin intermediul unui comunicat de presă.

Recomandăm și: STB anunță schimbări la sfârșit de săptămână. Unele încep de vineri, altele de luni | Lista completă

În cazul în care, înainte de 27 decembrie, se degradează condițiile meteo, autobuzele se vor întoarce la traseul de pe șosea mai devreme, la dispoziția Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov.

Fără autobuze pe șinele de tramvai în sezonul rece

Pentru siguranța călătorilor, TPBI a luat decizia ca autobuzele să folosească șinele de tramvai ca bandă proprie doar în intervalul 27 martie – 27 decembrie.

„Ținând cont de instabilitatea atmosferică, în afara acestui interval, autobuzele vor utiliza carosabilul pentru efectuarea curselor programate, conform prevederilor contractelor semnate de TPBI cu operatorii de transport.”, transmite TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov).

Recomandăm și: Mai multe autobuze pentru 33 de linii din București și Ilfov. Solicitările călătorilor au dus la aceste suplimentări

De asemenea, operatorii de transport pentru mijloacele în comun vor lua toate măsurile necesare pentru a instrui șoferii vehiculelor în legătură cu această decizie. Totodată, urmează să informeze călătorii care nu vor mai folosi stațiile de tramvai ca zonă de așteptare pentru autobuzele din București.

Cookies