Restricții majore de circulaţie în traficul din Bucureşti, în weekend. Ce zone trebuie evitate cu desăvârșire

04 sept. 2021
404 Afișari
Restricții majore de circulaţie în traficul din Bucureşti, în weekend. Ce zone trebuie evitate cu desăvârșire
Restricții majore de circulaţie în traficul din Bucureşti, în weekend. Ce zone trebuie evitate cu desăvârșire

Restricții majore de circulaţie în traficul din Bucureşti, în weekend, atât sâmbătă, cât și duminică. Există mai multe zone care trebuie evitate cu desăvârșire astăzi și mâine.

Restricții majore de circulaţie în traficul din Bucureşti, în weekend. Ce zone trebuie evitate cu desăvârșire

Mare grijă pe unde circulați în București, se pregătesc multe restricții

PMB anunţă o serie de restricţii importante de circulaţie pentru zilele de sâmbătă şi duminică, în mai multe zone ale Capitalei. Astfel, au loc mai multe competiţii sportive în aceste zile.

Vezi și STB modifică traseele mai multor autobuze în weekend. Trafic restricționat cu ocazia unui eveniment sportiv

Multă activitate pe străzile Bucureștiului în weekend, după ce azi și mâine se desfășoară „Turul României 2021”, „OMV Petrom Bucharest Half Marathon 2021”, partida de fotbal dintre România şi Liechtenstein și „Festivalul Nostalgia”.

Sâmbătă se închide rondul de pe Şoseaua Kiseleff

Astfel, pentru buna desfăşurare a competiţiei de ciclism vor fi instituite restricţii de trafic sâmbătă, când se va închide rondul de pe Şoseaua Kiseleff, în intervalul orar 11,00-17,00, pentru amenajarea zonei de sosire şi ceremonia de premiere a câştigătorilor.

„În intervalul orar 15,00-17,00 va fi restricţionată circulaţia pe banda I pe traseul DN1 – Şoseaua Bucureşti Ploieşti – Casa Presei Libere – Arcul de Triumf – Rond Şoseaua Kiseleff, pentru intrarea în Bucureşti a caravanei cicliste sub supravegherea Brigăzii Rutiere. Traficul rutier pe acest traseu se va desfăşura pe celelalte benzi de circulaţie, sub îndrumarea Brigăzii Rutiere”, arată un comunicat oficial.

Duminică, restricții pentru finala Turul României

De asemenea, duminică apar noi restricții, fiind programată finala de ciclism a „Turului României”, motiv pentru care traficul rutier va fi închis, între orele 10,30-21,00, pe diferite străzi din zona de nord a Capitalei:

„- în intervalul orar 15,00-17,00 se va desfăşura finala competiţiei pe traseul alveolele Kiseleff – Şos Kiseleff – Arcul de Triumf – Şoseaua Regele Mihai I – întoarcere la Piaţa Presei Libere – retur;

– în intervalul orar 17,00-18,30, premierea participanţilor în rondul de pe Şoseaua Kiseleff;

– în intervalul orar 18,30-21,00, dezafectare şi defluire totală a participanţilor şi a carosabilului”, arată autoritățile într-un comunicat.

Maratonul OMV Petrom vine cu restricții

Pentru desfăşurarea „OMV Petrom Bucharest Half Marathon 2021”, se vor institui restricţii de trafic sâmbătă, în intervalul orar 8,00-12,30, precum şi duminică, în intervalul orar 8,00-12,30, pe mai multe trasee din zona centrală, startul şi sosirea în fiecare probă având loc pe Bulevardul Libertăţii.

De asemenea, arterele de circulaţie vor fi redeschise traficului rutier secvenţial, în funcţie de poziţia ultimului alergător care se încadrează în timpul regulamentar de concurs, mai arată informarea.

România – Liechtenstein, meci important la București

Nu în ultimul rând, au fost instituite restricții și pentru meciul de fotbal dintre România şi Liechtenstein. Acesta va avea loc duminică pe Stadionul Arena Naţională. Astfel, se vor institui restricţii rutiere începând cu ora 12,00, pe Bulevardul Pierre de Coubertin, între strada Vatra Luminoasă şi rondul de la intrarea în Stadionul Arena Naţională. De asemenea, vor fi interdicții de trafic și pe străzile care intersectează şi acced în acest tronson, iar începând cu ora 15,00, pe strada Toni Bulandra, între Vatra Luminoasă şi rond strada Maior Coravu.

„Mijloacele STB vor fi deviate pe str. Vatra Luminoasă, iar capătul liniilor va fi mutat direct în depoul de pe str. Tony Bulandra în data de 05.09.2021, începând cu ora 15,00. Începând de sămbătă, 04 septembrie, ora 7,00, se va restricţiona parcarea autoturismelor în zona intrării din bd. Basarabia a Stadionului Arena Naţională”, mai transmite Primăria Capitalei.

„Festivalul Nostalgia” are loc pe strada Lipscani, iar traficul rutier va fi restricţionat, de joi până duminică, între intersecţia cu strada Domniţa Anastasia şi Calea Victoriei.

Restricții majore de circulaţie în traficul din Bucureşti, în weekend. Ce zone trebuie evitate cu desăvârșire

Cookies