Trafic restricționat, sâmbătă, în centrul Capitalei pentru Marșul Pietonilor

de:
03 iul. 2015
0 Afișari
Trafic restricționat, sâmbătă, în centrul Capitalei pentru Marșul Pietonilor

În data de 04 iulie 2015, în intervalul orar 10:00 – 11:30, va avea loc un marş după următorul program:

Între orele 10:00 – 10:40, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei, parcarea de deasupra pasajului;

Între orele 10:40 – 11:30, deplasarea participanţilor pe următorul traseu: – Calea Victoriei – banda I şi II de circulaţie;

– Str. Dem I. Dobrescu, sensul de circulaţie dinspre Calea Victoriei spre Bd. Nicolae Bălcescu (tronsonul cuprins între trecerea pentru pietoni din faţa accesului în Ministerul Muncii şi Bb. Nicolae Bălcescu);

– Bb. Nicolae Bălcescu, banda I de circulaţie.

„Pe 4 iulie, începând cu ora 10, pornim în Marșul Oraspentru oameni! – părinții care vor să-și crească copiii într-un oraș uman, persoane cu dizabilități care vor un trai independent și un oraș incluziv, pietoni care nu mai vor să fie hăituiți și agresați de traficul motorizat urban și care nu mai vor să coboare printre mașini din cauza masinilor care au transformat trotuarele în parcări ilegale, pesoane vârstnice care nu vor să se mai teama de gropi șantiere, bălți și trotuare înzăpezite, șoferi care înțeleg că, înainte de orice, trotuarul și spațiile pietonale sunt ale pietonilor, bicicliști care înțeleg că nevoile pietonilor trebuie respectate.

Vrem să „accesibilizăm” agenda publică a autorităților, care este ocupată de străpungeri, lărgiri, pasaje rutiere, și prea puțin de calitatea spațiilor publice destinate mersului pe jos.

Vrem ca în București să avem opțiunea de a ne alege mijlocul de transport. Vrem ca oamenii să aibă opțiunea de a renunța la mașină, dar pentru asta avem nevoie de o infrastructură care să ne permită asta.

Vrem ca persoanelor cu dizabilități. sa li se respecte drepturile. Toate bunele intenții la nivel administrativ de inserție socio-profesională a persoanelor cu dizabilități, la nivelul Municipiului București, sunt compromise de un oraș care nu le permite un minim de independență. Lipsa unui oraș accesibil ține persoanele cu dizabilități dependente de un însoțitor sau chiar captive în propriile locuințe.

Pe 4 iulie 2015, revendicăm orașul pentru oameni, un oraș accesibil, prietenos cu oamenii și care e conform cu reglementările și standardele urbanismului din zilele noastre. A venit momentul ca autoritățile din București să-și vadă și cetățenii, nu doar mașinile care ne tranzitează orașul”, scriu organizatorii pe pagina Facebook dedicată evenimentului. 

Marșul se va desfășura pe traseul Piața Victoriei, Calea Victoriei, Strada Dem Dobrescu, Bulevardul Magheru, Piața Universității.

Inițiatori marș: Activewatch, Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR), Organizația Națională a Persoanelor cu Handicap din România, Asociația Heart to Heart și Asociația Totul pentru tine.

Cookies