ÎN ȚARĂ

Restricții de trafic pe Autostrada A2, București – Constanța, timp de doi ani începând de vineri. Se repară podul peste Dunăre

Restricții de trafic pe Autostrada A2, București - Constanța, timp de doi ani începând de vineri, a anunțat CNAIR încă de aseară. A început în sfârșit modernizarea podului peste Dunăre, mai exact podul de peste brațul Borcea, care leagă Fetești de Cernavodă.

Azi au intrat în vigoare o serie de restricții importante de trafic pe autostrada A2, București – Constanța. Acestea sunt valabile începând de vineri, 1 octombrie, în zona podului peste brațul Borcea care leagă Fetești de Cernavodă. În această zonă se va circula pe o singură bandă aproape doi ani.

Restricții de circulație pe Autostrada A0, pe podul de peste Dunăre

Conform CNAIR, participanții la trafic vor întâmpina restricții la kilometrul 149 al Autostrăzii A2, pe sensul de mers București – Constanța. Motivul este acela că se modernizează podul peste Dunăre și se intervine la calea de rulare.

Anunțul a fost făcut vineri seară de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Devierea se desfășoară pe aproximativ 2-3 kilometri acolo unde șoferii vor circula exclusiv pe sensul dinspre mare spre Bucureşti pe o singură bandă, în ambele direcţii.

Foarte important, restricţiile nu vor fi menţinute şi în sezonul estival.

Un sens de mers a fost închis, avertisment pentru șoferi să conducă încet

Una dintre cele mai importante restricții se referă la închiderea unuia dintre sensurile de mers. Din acest motiv, șoferii sunt avertizați să conducă cu viteză redusă.

„Vor fi realizate următoarele lucrări de reparații și reabilitare: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale – la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podurile principale, cât și pe viaductele de acces, consolidări structurale cu benzi din fibre de carbon grinzi precomprimate”, a transmis CNAIR într-un comunicat de presă.

Podul de aproape un kilometru, vechi de 34 de ani, aduce restricții

Podul de la Feteşti a fost dat în trafic încă din anul 1987. Conform Companiei de Drumuri, acesta se află într-o stare tehnică necorespunzătoare și necesită reparaţii majore. Podul peste brațul Borcea are lungimea de 970 metri. Este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, conectează orașele Fetești și Cernavodă, dar și regiunile Dobrogea și Muntenia.

Același constructor repară și Podul de la Cernavodă

Compania care va face reperațiile necesare la acest pod este constructorul român Maristar, cel care repară şi Podul de la Cernavodă.

Lucrările durează până la jumătatea lunii decembrie, apoi vor fi sistate pentru intrarea în iarnă.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button