Restricții de trafic la Pasajul Unirii. Circulația va fi afectată de montarea noilor sisteme de semnalizare a înălțimii maxime admise

07 mart. 2023
603 Afișari
Restricții de trafic la Pasajul Unirii. Circulația va fi afectată de montarea noilor sisteme de semnalizare a înălțimii maxime admise
Restricții de trafic la Pasajul Unirii. Circulația va fi afectată de montarea noilor sisteme de semnalizare a înălțimii maxime admise | Sursă foto: Agerpres

Primăria Sectorului 4 a anunțat că, din data de 8 martie 2023, va începe montarea noilor sisteme de semnalizare la Pasajul Unirii din Capitală. Pe perioada desfășurării lucrărilor vor fi instituite anumite restricții de trafic.

PS4 anunță restricții de trafic la Pasajul Unirii, din 8 martie

Restricțiile de trafic urmează să intre în vigoare de miercuri, 8 martie 2023. După cum a transmis Primăria Sectorul 4, prin intermediul unui comunicat de presă, circulația prin unul dintre cele mai traversate pasaje din București va fi oprită doar parțial.

Traficul va fi afectat în ambele sensuri, atât dinspre Universitate către Bulevardul Dimitrie Cantemir, cât și pe sensul opus. Iată mesajul transmis de către administrația publică din Sectorul 4.

În perioada lucrărilor, traficul autovehiculelor la intrarea și în interiorul pasajului va fi restricționat parțial, pe una dintre cele două benzi de circulație, în ambele sensuri de mers.

În comunicatul transmis de către PS4 nu a fost specificată o dată exactă la care aceste restricții de trafic vor fi ridicate.

Se montează noile sisteme de semnalizare a limitei de înălțime

Primele lucrări ce vor fi realizate la Pasajul Unirii vor consta în reconfigurarea zonei mediane a bulevardului Dimitrie Cantemir. Mai exact, va fi realizată un scuar de va avea o lățime de circa 1 metru. PS4 a informat că acesta va avea dublu rol:

  • În primul rând: va separa fluxurile de trafic,
  • În al doilea rând: va susține fundațiile noilor porți de semnalizare și a porții de gabarit.

Administrația publică a transmis și care sunt sistemele suplimentare ce urmează să fie instalate la Pasajul Unirii. Acestea sunt:

  • noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise – vor fi corelate cu senzori electronici de măsurare a înălțimii, camere video și cu panouri informative cu LED,
  • noi porți de gabarit – vor fi corelate cu noua semnalistică de la sol,
  • Semnalizare de la sol – scuaruri, benzi de circulație cu sisteme rezonatoare, benzi speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona intrării în pasaj.

Noile sisteme instalate pentru a evita accidentele rutiere din zona Pasajului Unirii au fost proiectate de către specialiști ai Universității Tehnice de Construcții București și ai Brigăzii de Poliție Rutieră.

De asemenea, acestea au fost avizate de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul PMB, după cum anunță primăria Sectorului 4.

Cookies