Restricții de trafic în acest weekend în București. Pe 18 și 19 iunie, în oraș au loc mai multe evenimente

17 iun. 2022
5342 Afișari
Restricții de trafic în acest weekend în București. Pe 18 și 19 iunie, în oraș au loc mai multe evenimente
Restricții de trafic în acest weekend în București. Pe 18 și 19 iunie, în oraș au loc mai multe evenimente. Sursa foto: Facebook/ Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

PMB transmite că weekendul acesta (18-19 iunie) vor exista mai multe restricții de trafic în București. Mai multe evenimente au loc în oraș, iar șoferii vor avea de ocolit mai multe zone.

Restricții de trafic în București

Comisia Tehnică de Circulație a aprobat următoarele restricții de trafic din București pentru weekendul 18-19 iunie:

  1. „Străzi deschise – București, Promenada Urbană”, 18-19 iunieI. Pe Bulevardul Kiseleff – porțiunea de drum dintre Strada Arh. Ion Mincu și Strada Monetăriei, în intervalul orar 09:00 – 22:00, fără ca traficul rutier din intersecție să fie afectat;II. Pe Calea Victoriei (porțiunea de drum cuprinsă între Piața Victoriei, până la intersecția cu Splaiul Independenței), fără ca traficul rutier din intersecție să fie afectat.

Va exista o bandă de circulație pe Şoseaua Kiseleff, pe porțiunea de drum cuprinsă între Strada Arh. Ion Mincu și Strada Monetăriei, pentru accesul mașinilor de intervenție (pompieri, ambulanță, politie etc);

„Pe durata restricțiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, pe str. Sevastopol, str. Gheorghe Manu, B-dul Dacia, pe str. George Enescu, str. Știrbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bd. Regina Elisabeta”, transmite PMB.

Riveranii vor avea accesul permis către domiciliu, dar și către unitățile economice din zonă, potrivit indicatoarelor temporare montate pe durata restricțiilor, pe străzile următoare:

– Strada Frumoasă, între Strada Sevastopol şi Calea Victoriei,

– Strada Gina Patrichi, între Bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei,

– Calea Griviţei, între Strada C-tin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către Strada Banului.

III. Pe Bulevardul Unirii – porțiunea de drum cuprinsă între Splaiul Independenței și Bulevardul Dimitrie Cantemir, respectiv Bulevardul Unirii segmentul cuprins între Dimitrie Cantemir și Bulevardul Mircea Vodă (sensul spre Piața Alba Iulia), fără ca traficul rutier din intersecții să fie afectat.

Pentru amenajarea fiecărui spațiu se va închide traficul rutier pe străzile menționate mai sus începând cu fiecare zi de sâmbătă, de la orele 09:00 până în fiecare zi de duminică la orele 22:00.

De măsurile de deviere a traficului rutier se vor ocupa polițiile locale competente teritorial, aflate sub supravegherea Brigăzii Rutiere București.

Traficul STB va fi deviat.

Afluirea şi defluirea participanților se vor face în mod individual.

IV. Pe Bulevardul Drumul Taberei, între orele 11:00 – 22:00, porțiunea de drum delimitată de intersecția cu Strada Valea Ialomiței și Strada Valea Argeșului:

– începând de sâmbătă,18 iunie 2022, ora 11:00, până duminică, 19 iunie 2022, ora 23:00;

– începând cu data de 25 iunie 2022, ora 11:00, până în data de 26 iunie 2022, ora 23:00;

De asemenea, vor fi deviate și mijloacele de transport STB.

În oraș au loc mai multe evenimente

2. Evenimentul caritabil „Life Will Win”, organizat de Arcub şi Ambasada Ucrainei în România

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 iunie 2022, în intervalul orar 16:00 – 22:00, în Piața George Enescu.

Astfel, sâmbătă, între orele 16:00 – 23:00, traficul rutier va fi restricționat:

– pe Calea Victoriei între Strada Știrbei Vodă și Strada Dem. I. Dobrescu;

– pe Strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Strada Ion Câmpineanu;

– pe Strada B. Franklin, porțiunea de drum cuprinsă între intersecția cu Strada Dinicu Golescu și cu Calea Victoriei;

– pe Strada C. A. Rosetti, porțiunea de drum cuprinsă între intersecția cu Calea Victoriei și Strada Boteanu.

Circulația rutieră va fi permisă pe Strada Episcopiei cu trecerea pe Calea Victoriei către Strada Știrbei Vodă.

Atât traficul rutier, cât și mijloacele de transport în comun STB vor fi deviate în data de 18 iunie, în intervalul orar 16:00 – 23:00 pe Calea Victoriei, în zona Piața George Enescu, între Strada Știrbei Vodă și Strada Dem I. Dobrescu. Mijloacele STB vor fi deviate pe Strada Luterană spre Bulevardul Dacia până la Piața Romană.

Lista continuă

3. „Simfonia Apei”

Evenimentul are loc în Piața Unirii – zona Fântânilor, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în perioada 14 mai – 02 octombrie 2022, în intevalul orar 19:30 – 23:00.

În zilele menționate mai sus, traficul rutier va fi restricționat, gradual, în funcție de numărul de persoane, în intervalul orar 19:30 – 23:00, pe Bulevardul Unirii, porțiunea de drum cuprinsă între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței, sub supravegherea organelor de ordine.

De asemenea, traficul STB va fi deviat în zonă.

4. Adunarea publică a Asociației „Părinții Cireșari”

Evenimentul se va desfășura în perioada 18 iunie 2022 – 04 septembrie 2022, în intervalul orar 09:00 – 21:00, numai în zilele de sâmbătă și duminică, iar traficul rutier va fi închis pe Strada Copilului, porțiunea de drum cuprinsă între Strada Constantin Buzdugan și Strada Athanasie Enescu.

Echipajele Poliției Locale – Sector 1 se vor ocupa de restricțiile de trafic, sub îndrumarea Brigăzii Rutiere București.

5. Evenimentul cultural „Festivalul de Teatru Independent Undercloud”, 13-19 iunie 2022

Undercloud are loc în perioada 13-19 iunie 2022, în intervalul orar 10:00 – 22:00, pe trotuarele Căii Griviței (ambele sensuri), porțiunea de drum cuprinsă între Muzeul Național al Literaturii Române și UNARTE.

Cookies