Restricții de parcare, circulație și transport STB în București, cu ocazia EURO 2020. Ce măsuri intră de sâmbătă în vigoare

12 iun. 2021
87 Afișari
Restricții de parcare, circulație și transport STB în București, cu ocazia EURO 2020. Ce măsuri intră de sâmbătă în vigoare

Restricții de parcare, circulație și transport în București, pentru sâmbătă și duminică și chiar în toate zilele cu meciuri, cu ocazia organizării EURO 2020 și în capitala României. Ce măsuri intră încă de sâmbătă în vigoare în București.

Restricții de parcare, circulație și transport în București cu ocazia EURO 2020. Ce măsuri intră de sâmbătă în vigoare

Duminică, 13 iunie, începând cu ora 19:00, Arena Națională va găzdui partida Austria – Macedonia de Nord de la EURO 2020.

Restricții de parcare și circulație

Începând de azi, 12 iunie, cu o zi înaintea primului meci UEFA EURO 2020 la București, pentru respectarea măsurilor de siguranță, vor fi instituite restricții de parcare în zona Arenei Naționale.

Astfel, în perioadele 12 iunie – 14 iunie, 16 iunie – 18 iunie, 20 iunie – 22 iunie și 27 iunie – 29 iunie, interval orar 7:00-7:00, se interzice atât staționarea, parcarea, cât și accesul autovehiculelor în următoarele zone/străzi care fac parte din perimetrul de siguranță:

  • Trotuarul din Bulevardul Basarabia, în sensul de mers dinspre Bulevardul Chișinău, înspre Bulevardul Mihai Bravu;
  • Bulevardul Basarabia, Bulevardul Pierre de Coubertin;
  • Strada Maior Coravu, Strada Vasile Șerbănică;
  • Strada Tony Bulandra (inclusiv sens giratoriu între străzile Maior Coravu și Tony Bulandra);
  • Strada Vatra Luminoasă.

Rezidenții cu locuri de parcare plătite pe str. Maior Coravu vor fi înștiințați de către ADP Sector 2 în legătură cu asigurarea de locuri de parcare alternative, gratuite, în zilele menționate mai sus, în parcarea Mega Mall, nivelul 2B. Având în vedere cerințele de siguranță impuse de organizarea evenimentului, mașinile care nu vor elibera zonele menționate vor fi ridicate si relocate în parcarea situată în rondul Pieței Alba Iulia, arată Brigada Rutieră București.

În zilele de meci, circulația vehiculelor pe Bd. Pierre de Coubertin, Str. Vatra Luminoasă, Str. Tony Bulandra şi Bd. Basarabia, pe tronsonul cuprins între Şos. Mihai Bravu şi Bd. Chişinău, va fi restricționată.

Cum se face accesul pe Arena Națională

Porți de acces la stadion

Referitor la accesul în incinta complexului Arena Națională, fiecare cumpărător are indicat pe bilet numărul unei porți de acces:

Poarta 1 – Strada Maior Coravu

Poarta 2 – Bulevardul Basarabia

Poarte 3 – Bulevardul Pierre de Coubertin

Ținând cont de restricțiile de circulație din zonă, participanții la eveniment sunt încurajați să folosească mijloacele de transport în comun sau, în apropierea stadionului, să meargă pe jos până la intrare.

Transport public STB și Metrorex

Pe durata disputării Campionatului European, toți deținătorii de bilete beneficiază de gratuitate în mijloacele de transport în comun, în baza unui card de transport digital, disponibil în aplicația UEFA EURO 2020, conectat la datele privind biletele de meci sau în baza biletului, în ziua meciului.

De asemenea, participanților la eveniment le vor fi distribuite cartele gratuite Metrorex, valabile doar câte o zi, în 7 locații din Capitală: la Aeroportul Henri Coandă, la Gara de Nord și, în zilele de meci, în cele 5 puncte mobile de informare (INFO POINTS) din Piața Universității, Unirii, Muncii, Iancului și în Centrul Istoric.

De această facilitate, transport public gratuit, va beneficia și personalul acreditat UEFA (voluntari și reprezentanți mass-media), în baza acreditării la eveniment.

Linie expres pentru turiști

În zilele de meci, va funcționa o linie expres, 700, pe ruta Aeroportul Internațional Henri Coandă – Piața Iancului, pentru a facilita transportul fanilor vizitatori în apropierea stadionului. De asemenea, vor fi suplimentate ale 6 linii: expres 783, autobuzele 104, 123, troleibuzele 86, 90, tramvai 40.

Restricții de parcare, circulație și transport în București cu ocazia EURO 2020. Ce măsuri intră de sâmbătă în vigoare

Linii STB deviate pentru Euro 2020 cu restricții

Din cauza restricțiilor de circulație din zilele de meci, mai multe linii de transport din zona stadionului vor fi deviate:

Linia 40: traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Chişinău, Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand, Str. Traian, Cal. Călăraşi, Bd. Corneliu Coposu, terminal „Piaţa Sf. Vineri”.

Linia 86: traseu modificat în ambele sensuri pe Str. Popa Nan, Str. Delea Veche (Str. Budilă, Str. Ţepeş Vodă), Str. Delea Nouǎ, Str. Dristorului, Str. Baba Novac, Str. Constantin Brâncuşi, Str. Lucreţiu Pǎtrǎşcanu, până la terminalul „Bd. Basarabia”.

Linia 90: traseu modificat în ambele sensuri pe Str. Popa Nan, Str. Delea Veche (Str. Budilă, Str. Ţepeş Vodă), Str. Delea Nouǎ, Str. Dristorului, Str. Baba Novac, Str. Constantin Brâncuşi, Str. Lucreţiu Pǎtrǎşcanu, până la terminalul „Bd. Basarabia”.

Linia 104: traseu modificat în ambele sensuri pe Şos. Iancului, Şos. Mihai Bravu, Bd. Decebal, apoi traseul actual.

Linia 143: traseu modificat pe Şos. Pantelimon, Bd. Ferdinand I, Bd. Gării Obor până la terminalul „Baicului”.

În perioada acestor restricţii de circulaţie, staţia de autobuz „Maior Coravu”, situată pe Şos. Mihai Bravu, pe sensul spre Piaţa Iancului, se suspendă.

Restricții de parcare, circulație și transport în București cu ocazia EURO 2020. Ce măsuri intră de sâmbătă în vigoare

Cookies