Restricții de circulație vineri în București. Traficul este deviat pentru ceremonialul de comemorare a victimelor Holocaustului

06 oct. 2022
1252 Afișari
Restricții de circulație vineri în București. Traficul este deviat pentru ceremonialul de comemorare a victimelor Holocaustului
Restricții de circulație vineri în București. Traficul este deviat pentru ceremonialul de comemorare a victimelor Holocaustului / Sursă foto: Poliția Locală București

Brigada Rutieră București a anunțat că vineri, 7 octombrie 2022, vor fi instituite restricții de circulație pentru a permite organizarea ceremonialului pentru comemorarea victimelor Holocaustului.

Restricții de circulație vineri în București.

În data de 7 octombrie 2022, între orele 10:00 – 12:00, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel va organiza un ceremonial pentru a comemora victimele Holocaustului.

Acesta va avea loc la „Memorialul Victimelor Holocaustului” ce este situat la intersecția dintre străzile Ion Brezoianu și strada Lipscani.

Astfel că, pentru a permite desfășurarea evenimentului traficul urmează să fie restricționat în intervalul orar 08:30 – 12:30 pe următoarele artere:

  • Pe strada Anghel Saligny, între Splaiul Independenței și strada Lipscani,
  • Pe strada Lipscani, între strada Ion Brezoianu și strada Anghel Saligny.

De asemenea, Brigada Rutieră le transmite anumite solicitări conducătorilor auto. Șoferii sunt rugați să circule cu atenție, să reducă viteza în zonele menționate mai sus și să respecte semnalele polițiștilor.

Maratonul București oprește traficul din Capitală

În cadrul Maratonului București, ce va avea loc în weekendul 8-9 octombrie, sunt așteptați pentru 15.000 de alergători. Astfel că, pentru a se putea asigura buna desfășurare a acestui eveniment vor exista anumite restricții de circulație.

Iată care va fi orarul evenimentului

Sâmbătă, 8 octombrie, se vor desfășura cursele necompetitive:

  • La ora 08:45 se va da startul pentru Cursa de fotolii rulante,
  • La ora 09:00 se va da startul pentru Cursa Populară EY România (2,5 km),
  • La ora 10:30 se va da startul pentru Cursele Copiilor McDonald’s.

Cursele vor avea ca și punct de plecare și de sosire Piața Constituției. Participanții vor alerga pe Bulevardul Unirii, până la Piața Unirii.

Duminică, 9 octombrie, se vor desfășura cursele competitive:

  • La ora 07:45 se va da startul pentru Cursa de 10km Vodafone – Fotolii rulante,
  • La ora 08:00 se va da startul pentru Cursa de 10km Vodafone – individual,
  • La ora 09:30 se va da startul pentru Cursele Maraton Raiffeisen Bank, Semimaraton Playtika şi Ştafete ZuzuFit.

Cursele vor avea ca și punct de plecare Bulevardul Libertății, iar cel de sosire va fi Piața Constituției. Participanții vor alerga pe: Calea Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kiseleff, Calea Victoriei, Bulevardul Unirii, Bulevardul Decebal, Bulevardul Basarabia.

Cookies