Restricții de circulație și azi, în București. De astă dată, pe Șoseaua Petricani. CFR efectuează mai multe lucrări, iar șoferii vor fi nevoiți să folosească rute alternative

28 iun. 2023
296 Afișari
Restricții de circulație și azi, în București. De astă dată, pe Șoseaua Petricani. CFR efectuează mai multe lucrări, iar șoferii vor fi nevoiți să folosească rute alternative
Restricții de circulație și azi, în București. De astă dată, pe Șoseaua Petricani. CFR efectuează mai multe lucrări, iar șoferii vor fi nevoiți să folosească rute alternative. Sursa foto: Facebook/ CFR Infrastructură

Vor avea loc restricții de circulație pe Șoseaua Petricani din București, în vederea efectuării unor lucrări de întreținere a liniei de cale ferată de la limita cu județul Ilfov. Lucrările vor fi efectuate de Căile Ferate Române (CFR).

Cât vor dura restricțiile de circulație

Potrivit paginii „Info Trafic București și Ilfov”, lucrările de întreținere se desfășoară în perioada 27 iunie – 1 iulie 2023, iar, tot în această perioadă va fi închisă și circulația rutieră la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 11+035, din cartierul Petricani din București.

Intervalul orar în care se desfășoară restricțiile de circulație este 00:00 – 04:00. Șoferii vor fi redirecționați pe ruta alternativă.

Sucursala Regională de Căi Ferate Bucuresti (SRCF Bucureşti) va desfăşura, începând din noaptea de 27 spre 28 iunie 2023, ora 22.00, şi până sâmbătă, 1 iulie 2023, ora 05.00, lucrări de întreţinere la suprastructura feroviară pe firul I Băneasa – Pantelimon, de la km 11+000 – 11+050, inclusiv lucrări de refacere a zonei carosabile de la trecerea la nivel de la km 11+035, din cartierul Petricani”, anunţă, marţi, CFR.

Precizăm faptul că, lucrările se vor executa cu închiderea totală a circulatiei auto în zona pasajului rutier, în intervalul orar 00.00 – 04.00, şi devierea circulaţiei auto pe ruta ocolitoare Cartier Tei Tabac (Bucureşti, Sector 2) – Şoseaua Petricani – Bulevardul Dimitrie Pompeiu – Bulevardul Barbu Văcărescu – Cartier Pipera (strada paralela cu calea ferată) – Cartier Petricani (şi retur)”, anunţă compania.

Potrivit CFR, circulaţia trenurilor se va desfăşura, între orele 22.00 – 05.00, doar pe firul II Băneasa – Pantelimon, interval orar necesar lucrărilor la linia CF de pe firul I.

Marți seară a fost haos pe Șoseaua Petricani din București

Bariera de pe Șoseaua Petricani din București s-a defectat, din nou, noaptea trecută, iar șoferii au fost nevoiți să aștepte cu orele sau să se întoarcă din drum și să folosească o altă rută, pentru a ajunge la destinații.

Mai mult decât atât, CFR a început lucrările de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată, ceea ce a creat și mai multă aglomerație. Bariera s-a stricat chiar înainte de începerea lucrărilor de modernizare.

În trafic au fost blocate și mai multe autobuze care leagă Pipera de București. De aceea, mai mulți călători au ales să meargă pe jos.

După ce bariera a fost reparată, au început lucrările de modernizare a căii ferate. Circulaţia pe şoseaua Petricani a fost din nou blocată, iar şoferii au fost redirecţionaţi pe o rută ocolioare, potrivit observatornews.ro.

Lucrările constau în ciuruirea prismei de piatră spartă, înlocuirea şinei de la trecerea de nivel sudură, şi toate lucrările astea au ca scop ridicarea vitezei, de la 70 de km la ora la 160. E singura zonă care a rămas, celelalte zone au fost modernizate în luna aprilie, martie e ultima de pe tronsonul ăsta, Bucureşti – Constanţa.” a declarat Emanuel Covariuc, reprezentat CFR.

Cookies