Restricții de circulație pentru lucrările de la Podul Grant. Primăria Capitalei: Se închide circulația pe pasaj, șoferii vor folosi trasee alternative, tramvaiele 41 vor circula alternativ

13 oct. 2023
1944 Afișari
Restricții de circulație pentru lucrările de la Podul Grant. Primăria Capitalei: Se închide circulația pe pasaj, șoferii vor folosi trasee alternative, tramvaiele 41 vor circula alternativ
Restricții de circulație pentru lucrările de la Podul Grant. Primăria Capitalei: Se închide circulația pe pasaj, șoferii vor folosi trasee alternative, tramvaiele 41 vor circula alternativ. FOTO: PMB

Lucrările de reabilitare de la Podul Grant continuă și aduc noi restricții de circulație. Primăria Capitalei îi anunță pe șoferi că se închide circulația pe pasaj, iar aceștia trebuie să folosească rute alternative. Totodată, tramvaiele 41 vor continua să circule pe pod, dar pe un singur fir.

Primăria Capitalei: Restricții de circulație pentru lucrările de la Podul Grant

Primăria Municipiului București prin Administrația Străzilor continuă lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant, transmite PMB într-un comunicat.

Astfel, duminică spre luni noapte (15/16 octombrie 2023), ora 24:00, șoferii trebuie să știe că se va restricționa circulația vehiculelor pe pod, pe sensul de mers dinspre Calea Crângași către Str. Turda până la finalizarea lucrărilor prevăzute în proiect.

În această perioadă, vehiculele vor circula pe trasee alternative, prin Șoseaua Virtuții – Splaiul Independenței, respectiv Calea Crângași – străzi adiacente – Calea Giulești. Restricțiile de circulație vor fi semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecțiile principale.

Totodată, locurile de parcare de sub Podul Grant au fost dezafectate, iar șoferii nu vor avea voie să staționeze sau să oprească aici.

Pentru fluidizarea traficului în zonă, Brigada Rutieră, Poliția Locală a Municipiului București, Poliția Locală a Sectorului 1 și Poliția Locală a Sectorului 6 vor avea echipaje atât în intersecțiile principale, cât și în zonele alternative care vor prelua traficul rutier.

Precizăm faptul că în prezent bretelele pasajului aferente sensului Crângași-Turda sunt deja restricționate pentru realizarea lucrărilor de reabilitare, anunță Primăria Capitalei.

Tramvaiele liniei 41 vor circula alternativ, pe un singur fir

Sâmbătă, 14 octombrie 2023, o echipă din cadrul STB Infrastructură va monta un macaz, care va permite circulația tramvaielor 41 peste Podul Grant pe o singură linie, în sistem alternativ. Astfel, rămâne deschisă legătura cartierelor Drumul Taberei, Militari și Crângași cu zona de Nord a Bucureștiului.

Astfel, linia de tramvai 41 va fi suspendată doar sâmbătă, 14.10.2023, astfel încât să se poată permite montarea pieselor de cale pentru circulația alternativă ulterioară a tramvaielor pe un singur fir. Pentru preluarea călătorilor de pe traseul liniei 41, pentru ziua de sâmbătă, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a decis să înființeze linia navetă de autobuz 641, care va funcționa sâmbătă între capătul de linie „Piața Presei” și capătul de linie „Ghencea” pe Bd. Expoziției, Bd. Mărăști, Bd. Mareșal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângași, Șos. Virtuții, Pasajul Lujerului, Str. Brașov, Bd. Ghencea.

Recomandări pentru șoferi

Ținând cont de aceste aspecte, Primăria Capitalei le recomandă șoferilor următoarele:

  • să folosească rutele alternative,
  • să respecte semnificația semnalizării rutiere temporare,
  • să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor.

Totodată, recomandăm bucureștenilor, în măsura în care este posibil, să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal, transmite PMB.

Despre contract

PMB menționează că Administrația Străzilor și constructorul S.C. Bog’Art S.R.L fac tot posibilul să termine lucrările pe acest sens până în primăvara anului viitor (luna martie 2024), iar traficul rutier să fie redeschis.

Investiția este extrem de importantă, având în vedere faptul că expertiza realizată în anul 2017 arată ca starea podului este nesatisfăcătoare. Astfel, în pofida disconfortului provocat de închiderea traficului pe un sens, subliniem importanța acestei lucrări pentru siguranța tuturor pasagerilor.

Contractul valorează 65 de milioane lei (TVA inclus), iar termenul de execuție al întregii lucrări este de 22,5 luni.

Cookies