Restricții de circulație pe Șoseaua București-Ploiești, de sâmbătă, în zona Gara Băneasa – Fântâna Miorița. Metrorex: Încep pregătirile la viitoarea stație de metrou Gara Băneasa

26 iun. 2024
2400 afișări
Restricții de circulație pe Șoseaua București-Ploiești, de sâmbătă, în zona Gara Băneasa - Fântâna Miorița. Metrorex: Încep pregătirile la viitoarea stație de metrou Gara Băneasa
Restricții de circulație pe Șoseaua București-Ploiești, de sâmbătă, în zona Gara Băneasa - Fântâna Miorița. Metrorex: Încep pregătirile la viitoarea stație de metrou Gara Băneasa | Sursa foto: Metrorex - Facebook

De sâmbătă, 29 iunie, se vor institui restricții de circulație pe Șoseaua București-Ploiești, în zona Gara Băneasa – Fântâna Miorița, ca urmare a activităților pregătitoare pentru viitoarea stație de metrou Gara Băneasa, ce face parte din Magistrala 6.

Restricții de circulație, de sâmbătă, pe Șoseaua București-Ploiești

Metrorex anunță, pe pagina de Facebook, că vor fi restricții de sâmbătă, 29 iunie, pe Șoseaua București-Ploiești, în zona Gara Băneasa-Fântâna Miorița.

Compania transmite că, din acest weekend, încep activitățile specifice pentru pregătirea construirii viitoarei stații de metrou Gara Băneasa de pe aliniamentul viitoarei Magistrale M6, Secțiunea Sud, din cadrul contractului de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai-Otopeni). Proiectare și execuție structură de rezistență stații, galerii și tuneluri. Lotul 1.1 – 1Mai-Tokyo”.

Pentru aceste activități este necesară ocuparea a două benzi de circulație pe sensul de intrare în București (banda I și banda II);

IMPORTANT: Traficul rutier se va desfășura pe două benzi de circulație pe fiecare sens al Șoselei București – Ploiești în zona menționată mai sus.

Planul de deviere a circulației este avizat de Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, Direcția Transporturi, de Administrația Străzilor București și de Brigada Rutieră București, precizează Metrorex.

Devierea traficului și semnalizarea rutieră pe zona lucrărilor se efectuează conform legislației în vigoare.

Operațiunile pregătitoare devierii de trafic se vor executa cu suportul și sub supravegherea Brigăzii Rutiere.

Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările și completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea rețelei de transport trans european (TEN-T). Acesta este finanțat din fonduri externe rambursabile și nerambursabile.

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Internațional Otopeni, fără transbordare la stația de metrou 1 Mai.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies