Restricții de circulație pe Podul Grant din 15 octombrie. Sunt realizate reparațiile la viaductul pasajului, iar linia 41 va fi și ea afectată

01 oct. 2023
2164 Afișari
Restricții de circulație pe Podul Grant din 15 octombrie. Sunt realizate reparațiile la viaductul pasajului, iar linia 41 va fi și ea afectată
Restricții de circulație pe Podul Grant din 15 octombrie. Sunt realizate reparațiile la viaductul pasajului, iar linia 41 va fi și ea afectată | Sursă foto: Agerpres

Din 15 octombrie, circulația pe Podul Grant va fi închisă, pe sensul de mers dinspre Crângași spre Strada Turda. Restricțiile de circulație vor fi instituite pentru reluarea reparațiilor la viaductul pasajului.

Restricții de circulație pe Podul Grant din 15 octombrie

Directorul Administrației Străzilor București i-a anunțat pe cetățeni că, de la mijlocul lunii octombrie, circulația pe Podul Grant, pe sensul de mers Crângași – Strada Truda, va fi închisă.

Măsura se va menține până în luna martie a anului 2024, conform Radio România Actualități.

În această perioadă vor fi efectuate reparațiile la viaductul pasajului care traversează liniile de tren din Gara de Nord. Șoferii vor putea circula doar pe un sens, Strada Turda-Crângași, porțiune de drum ce a fost deja reparată.

Reparațiile la Podul Grant în fost începute de către Primăria Municipiului București în anul 2019. Cu toate astea, lucrările s-au suspendat în 2020, deoarece administrația publică nu dispunea de suficiente fonduri.

La momentul suspendării, stadiul de execuție al lucrărilor era de 33%.

Linia 41 va circula în sistem pendulă

Pe perioada restricțiilor de circulație din zona Podului Grant va fi afectată și circulația tramvaielor pe de linia 41 care traversează Bucureștiul de la Piața Presei până în cartierul Ghencea.

Astfel că, una dintre cele mai aglomerate linii de tramvai din Capitală va circula cu macaz pe o singură linie, în sistem pendulă.

Nicușor Dan anunța, la începutul lunii august, că pentru a reduce disconfortul bucureștenilor, Societatea de Transport București (STB), urmează să introducă o linie de autobuz suplimentară. Aceasta va circula în zona unde au loc lucrările:

În plus, STB va suplimenta cu o linie de autobuz si vor exista rute alternative de circulație.

În ceea ce privește circulația cu mașinile personale, șoferii urmează să fie redirecționați pe:

  • Calea Giulești,
  • Pasajul Basarab.

Din acest motiv, este posibil ca cele două artere, extrem de circulate, să se supra aglomereze pe perioada lucrărilor. Restricțiile se vor menține până la terminarea lucrărilor (luna martie 2024).

Cookies