Restricții de circulație în zona Prosper Plaza din București. Traficul este deviat de o săptămână

29 mart. 2022
2673 Afișari
Restricții de circulație în zona Prosper Plaza din București. Traficul este deviat de o săptămână
Restricții de circulație în zona Prosper Plaza din București. Traficul este deviat de o săptămână | Sursă foto: b365.ro

Săptămâna trecută complexul comercial Prosper Plaza a fost distrus de un incendiu. Cu toate ca a trecut deja o săptămână de la nefericitul incident, în zona respectivă există încă restricții de circulație. Acest lucru duce la o aglomerare a excesivă a rutelor ocolitoare.

Restricții de trafic în zona Prosper

Marțea trecuta, în data de 22 martie 2022, un incendiu puternic a mistuit întregul complex comercial Prosper Plaza, aflat în Sectorul 5 din București. Din cauza acestui incident, traficul din zona a fost deviat, pentru a permite mașinilor speciale de intervenții accesul rapid către zona respectiva.

Complexul Comercial Prosper Plaza după incendiu | Sursă foto: b365.ro
Complexul Comercial Prosper Plaza după incendiu | Sursă foto: b365.ro

Cu toate ca a trecut deja o săptămână de la incendiu, traficul este încă restricționat între Calea 13 Septembrie si Strada Mihai Sebastian, în sensul de mers către Strada Progresului. Atât mașinile, cât si mai multe linii de transport public de suprafață merg acum pe trasee alternative.

Traficul este încă restricționat | Sursă foto: b365.ro
Traficul este încă restricționat | Sursă foto: b365.ro

Cauza incendiului nu este încă cunoscută. Autoritățile au pornit o anchetă pentru a stabilii exact condițiile în care a izbucnit acesta. De asemenea, clădirea urmează să fie evaluată de experți, pentru a se stabili dacă structura acesteia a fost afectată.

Mai multe linii STB au fost deviate

Modificările de traseu, pentru mai multe linii de transport public de suprafață, au fost anunțate prin intermediul aplicației mobile „Info STB”. Acestea au fost instituite miercuri, 23 martie 2022, în jurul orei 06:30. Liniile STB, ale căror trasee au fost modificate săptămâna trecută, nu s-au întors încă la traseu lor de bază.

Iată liniile cu sunt afectate de aceste restricții de circulație:

  • Liniile autobuzelor cu indicativele:
    • 122, 226, 385: au traseul deviat spre Piața Romană, respectiv spre Piața Sfânta Vineri prin Drumul Sării , Șoseaua Panduri.
  • Linia autobuzului cu indicativul:
    • 232: are traseul deviat pe sensul către Arcade Berceni prin Calea 13 Septembrie, Strada Mărgeanului, Strada Buzoieni, Calea Rahovei apoi își urmează traseul obișnuit.
  • Tramvaiele liniei 47 nu opresc în stația „Sebastian”.

Astfel că, până când drumul va fi redeschis, acestea vor circula pe rutele ocolitoare. Acest lucru duce la timpi mai mari de așteptare a mașinilor și la formarea de ambuteiaje.

Cookies