Restricții de circulație, în perioada Târgului de Crăciun din Piața Constituției, zilnic între orele 10.00-23.00

18 nov. 2022
17108 afișări
Restricții de circulație, în perioada Târgului de Crăciun din Piața Constituției, zilnic între orele 10.00-23.00
FOTO: Agerpres

Târgul de Crăciun din Piața Constituției, deschis duminică, 20 noiembrie, atrage de la sine restricții de circulație pentru mașini, pentru a asigura accesul vizitatorilor pe la trecerile de pietoni către eveniment.

În perioada 20.11 – 26.12.2022, zilnic între orele 10.00-23.00, se va desfășura evenimentul „Târgul de Crăciun al Municipiului București”, în Piața Constituției.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, Brigada Rutieră anunță că se va restricționa traficul rutier pe benzile I și III de circulație din segmentul inelului Pieței Constituției (cele două bretele).

Totodată, pentru traversarea în condiții de siguranță a participanților, se vor amplasa temporar 3 treceri pentru pietoni suplimentare, în perioada 19.11–27.12.2022, în zona Pieței Constituției, astfel: 2 treceri pe breteaua care accede către aceasta dinspre Calea 13 Septembrie în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanțe.

SURSA: Brigada Rutieră

 

Restricții suplimentare în funcție de afluența publicului

Traficul rutier se va restricționa gradual, în funcție de afluența publicului și dacă situația o va impune, pe Bd. Unirii, perimetrul cuprins între Bd. I. C.Brătianu și Piața Constituției și pe Bd. Libertății, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie și Bd. Națiunile Unite, fără a obtura intrările principale în Palatul Parlamentului.

Rute ocolitoare :
– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Regina Maria;
– Calea 13 Septembrie – Bd. Libertăţii – Bd. Naţiunile Unite – Spl.Independenţei;
– Calea Călăraşilor – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Str. Izvor;
– Bd. Unirii – Spl. Independenţei – Bd. Naţiunile Unite – Bd. Libertăţii – Calea 13 Septembrie.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulație şi solicită conducătorilor de autovehicule:

* să circule cu prudență şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic;
* să folosească mijloacele de transport în comun pentru a evita blocajele în trafic;
* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
* să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei.

Pietonilor le recomandăm să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.

Harta cu restricţii poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro.

Îți mai recomandăm și:

 

Cookies