Restricții de circulație în București. Poliția Rutieră deviază traficul în weekendul 30 septembrie-2 octombrie

30 sept. 2022
14167 Afișari
Restricții de circulație în București. Poliția Rutieră deviază traficul în weekendul 30 septembrie-2 octombrie
Restricții de circulație în București. Poliția Rutieră deviază traficul în weekendul 30 septembrie-2 octombrie / Sursă foto: Poliția Locală

Brigada Rutieră a anunțat că pentru a permite buna desfășurare a unor evenimente ce vor avea loc în weekendul 30 septembrie-2 octombrie, în București, vor fi instituite restricții de circulație.

Restricții de circulație în București (weekendul 30 septemrbie-2 octombrie)

Acest final de săptămână aduce noi evenimente pe străzile Capitalei. Printre acestea se numără: „Simfonia Apei”, „Străzi Deschise” și „Campionatul Național Super Rally”. Pentru a permite desfășurarea în siguranță Brigada Rutieră a anunțat că vor fi instituite mai multe restricții de trafic în Capitală.

Astfel că, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie vor exista următoarele restricții:

„Simfonia Apei”

Între orele 19:45 – 21:00 traficul va fi restricționat, gradual, în funcție de numărul de persoane ce participă la eveniment pe:

 • Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).
 • Rute ocolitoare:
  • Splaiul Independenței – Piața Unirii – Bulevardul Corneliu Coposu,
  • Bulevardul Regina Maria – Piața Unirii – Bulevardul Unirii.

„Campionatul Național Super Rally”

Evenimentul cultural sportiv va avea loc în perioada 30 septembrie – 1 octombrie. Astfel că, traficul va fi restricționat începând de vineri, ora 23:00, până sâmbătă, ora 19:00, pe următorul traseu:

 • Bulevardul Regele Mihai I – segmentul de drum cuprins între Piața Arcul de Triumf și Piața Presei Libere, sensul de mers către Piața Presei Libere (fără a fi afectat traficul rutier în cele două intersecții).

„Străzi deschise”

Pentru desfășurarea evenimentului urban traficul va fi restricționat începând cu data de 30 septembrie, ora 23:00, până luni, 3 octombrie 04:00, pe următorul traseu:

 • Strada General Ștefan Burileanu, între Strada Nicolae Caranfil și Strada Av. Alexandru Șerbănescu.

Recomandări ale Brigăzii Rutiere pentru șoferi

Polițiștii din cadrul Brigăzii Rutiere București vor dispune măsuri pentru a fluidiza traficul rutier. Șoferii sunt rugați să conducă cu prudență și să respecte indicațiile agenților rutieri.

De asemenea, le este solicitat conducătorilor auto să nu oprească decât în zonele permise, să nu claxoneze fără un motiv întemeiat și să își păstreze calmul.

De asemenea, există anumite recomandări făcute și pentru pietoni. Iată care sunt acestea:

 • Să circule doar pe trotuare,
 • Să traverseze doar prin locurile indicate, pe culoare verde a semaforului,
 • Să se asigure temeinic înainte de a traversa și să se angajeze în traversare după ce conducătorii auto le-au înțeles intenția.
Cookies