Restricții de circulație în București, în weekendul 9-10 iulie. Bucharest Pride și alte evenimente închid mai multe străzi și bulevarde

07 iul. 2022
1094 Afișari
Restricții de circulație în București, în weekendul 9-10 iulie. Bucharest Pride și alte evenimente închid mai multe străzi și bulevarde
Restricții de circulație în București, în weekendul 9-10 iulie. Bucharest Pride și alte evenimente închid mai multe străzi și bulevarde. Sursa foto: B365.ro

Municipalitatea anunță că în weekendul 9-10 iulie, în București, vor exista mai multe restricții de circulație. În oraș au loc mai multe evenimente și manifestări ce au fost aprobate de Comisia Tehnică de Circulație, transmite Primăria Capitalei.

Restricții de circulație în București | weekendul 9-10 iulie

Comisia Tehnică de Circulație a avizat mai multe evenimente și manifestări în weekendul 9-10 iulie 2022. Astfel, în București vor fi instaurate mai multe restricții provizorii de circulație.

Evenimentul „Străzi deschise – București, Promenada Urbană” continuă în perioada 9-10 iulie, pe Bulevardul Bucureștii Noi.

Astfel, traficul rutier va fi închis pe Bulevardul Bucureștii Noi, porțiunea de drum cuprinsă între intersecția cu Strada Subcetate și intersecția cu Strada Jimboliei, începând de vineri, de la ora 22:00 până luni la ora 06:00. Totodată, mijloacele de transport public în comun STB vor fi deviate, anunță Primăria Capitalei.

Sâmbătă, 9 iulie, în Capitală va avea loc „Marșul Bucharest Pride”, între orele 17:00 – 19:00 pe traseul următor: Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul Schitu Măgureanu – Pod Izvor – Parc Izvor. Astfel, începând cu ora 17:30, traficul auto va fi restricționat pe Calea Victoriei, porțiunea de drum cuprinsă între Piața Victoriei și Strada Frumoasă.

Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții bune, traficul rutier va fi închis treptat în funcţie de afluirea/defluirea participanţilor, în data de 9 iulie 2022, în intervalul orar 18:00 – 19:00, pe traseul următor și străzile care ajung în acesta: Calea Victoriei – dreapta Bulevardul Regina Elisabeta – stânga Bulevardul Schitu Măgureanu – traversarea Pod Izvor – Parc Izvor – punct final.

Lista restricțiilor continuă

Tot sâmbătă, 9 iulie, va avea loc adunarea publică a Partidului Noua Dreaptă, ce va avea următorul program:

  • în intervalul orar 13:00 – 13:30, adunarea participanților în Piața Victoriei, alveola media, delimitată de Bulevardul Aviatorilor, parcul Kiseleff și Șoseaua Kiseleff;
  • în intervalul orar 13:30 – 14:30, adunare publică în Piața Victoriei, alveola media, delimitată de Bulevardul Aviatorilor, parcul Kiseleff și Șoseaua Kiseleff;
  • în intervalul orar 14:30 – 15:30, deplasare pe banda I de circulație, pe traseul: Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii – punct final Dealul Mitropoliei;
  • în intervalul orar 15:30 – 16:00 – adunare publică pe trotuarul din fața Dealului Mitropoliei;
  • în intervalul orar 16:00 – 16:15, defluirea totală a participanților.

Traficul pietonal și cel rutier nu vor fi perturbate în zonele menționate mai sus, potrivit PMB.

În luna iulie reîncep spectacolele Simfonia Apei care au loc în Piața Unirii – Fântâni Unirii, atât sâmbătă, cât și duminică. Potrivit informațiilor transmise de organizatori, SC Apa Nova SA, în luna iulie, spectacolele încep la ora 21:30.

Astfel, în zilele de weekend, traficul rutier va fi restricționat treptat în funcție de numărul de persoane, în intervalul orar 19:30 – 23:00, pe Bulevardul Unirii, porțiunea de drum cuprinsă între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub supravegherea organelor de ordine.

O altă adunare publică (eveniment comunitar sportiv) aprobată de către Comisia Tehnică de Circulație este cea a Asociației „Părinții Cireșari”. Sâmbătă și duminică va fi închis traficul rutier pe Strada Copilului, porțiunea de drum cuprinsă între Strada Constantin Buzdugan și Strada Athanasie Enescu (Sectorul 1 al Capitalei).

Cookies