Restricții de circulație în București, în perioada 21-29 octombrie. Au loc mai multe evenimente care vor afecta traficul rutier, informează Brigada Rutieră

21 oct. 2023
12110 Afișari
Restricții de circulație în București, în perioada 21-29 octombrie. Au loc mai multe evenimente care vor afecta traficul rutier, informează Brigada Rutieră
Restricții de circulație în București, în perioada 21-29 octombrie. Au loc mai multe evenimente care vor afecta traficul rutier, informează Brigada Rutieră. Imagine simbol: B365.ro

Bucureștiul va găzdui mai multe evenimente în următoarea perioadă, iar acest lucru va aduce restricții de circulație pentru șoferi. Brigada Rutieră a transmis lista zonelor afectate.

Restricții de circulație pentru o procesiune religioasă

Brigada Rutieră a Capitalei informează că duminică, 22 octombrie 2023, în București va avea loc o procesiune religioasă care implică și restricții de circulație. Evenimentul va fi organizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

Procesiunea religioasă se va desfășura după următorul program:

 • între orele 14:00 – 15:00, adunarea participanților în zona Statuii Papa Ioan Paul al II-lea, de la intersecția str. Schitu Măgureanu cu str. Constantin Stahi;
 •  între orele 15:00 – 15:45, procesiune religioasă pe următorul traseu: str. Schitu Măgureanu – str. Știrbei Vodă – str. Luterana – str. General Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat, cu excepția STB, în intervalul orar 14:30 – 15:30, astfel:

 • pe str. Pictor Stahi (segmentul de drum cuprins între str. Schitu Măgureanu și str. Știrbei Vodă), precum și pe str. Schitu Măgureanu (segmentul de drum cuprins între bd. Regina Elisabeta și str. Știrbei Vodă).

Deplasarea se va face pe banda I de circulație în sensul de mers către Catedrala Sf. Iosif.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor rutiere și, totodată, le solicită șoferilor să circule cu prudență, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pietonilor le este recomandat să circule doar pe trotuare, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și la culoare verde a semaforului, doar după ce s-au asigurat.

Restricții pentru un eveniment de prevenire și combatere a tuturor formelor de violență împotriva femeilor

Luni, pe data de 23 octombrie 2023, Asociația Centrului de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen – Filia va organiza un eveniment de prevenire și combatere a tuturor formelor de violență împotriva femeilor, după următorul program:

 •  între orele 15:00 – 15:30, adunarea participanților pe trotuarul aferent parcului Teatrului Național, din Bd. Nicolae Bălcescu;
 •  între orele 15:30 – 16:00,  alocuțiuni pe trotuarul aferent parcului Teatrului Național, din Bd. Nicolae Bălcescu;
 • între orele 16.00-17.30, deplasarea participanților pe banda I de circulație, pe următorul traseu: Piața Universității – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Nicolae Bălcescu – Bd. Gheorghe Magheru – Piața Romană – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Victoriei (alveola centrală) – punct final;
 •  între orele 17.30-18.00, alocuțiuni în Piața Victoriei (alveola centrală)
 •  între orele 18.00-18.30, defluirea individuală a participanților.

Restricțiile de circulație vor fi instituite pe traseul pe care se vor deplasa participanții.

Alte restricții pentru procesiuni și manifestări religioase

Potrivit BPR, în perioada 21 – 29 octombrie 2023, Patriarhia Română va organiza procesiuni și manifestări religioase, prilejuite de sărbătorirea „Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor”.

Pe 24 octombrie, vor fi desfășurate, simultan, procesiuni religioase, în intervalul orar 12:00 – 13:00, pe următoarele trasee:

 • Traseul nr. 1: Platoul Catedralei Patriarhale – Str. Patriarhiei – Bd. Regina Maria – Aleea Dealul Mitropoliei;
 • Traseul nr. 2: Biserica Sf. Spiridon cel Nou – Calea Şerban Vodă – Str. Bibescu Vodă – Aleea Dealul Mitropoliei.

La Crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, unde va avea loc joncțiunea celor 2 coloane, se va desfășura o slujbă religioasă și se va continua deplasarea până la Altarul de Vară.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat în data de 24 octombrie, pe durata desfăşurării procesiunilor, pe traseele de deplasare menţionate mai sus, precum şi străzile care acced în acestea.

În perioada 24 – 29 octombrie, în zona Catedralei Dealului Patriarhiei și esplanadei vor avea loc activități specifice, fără afectarea traficului rutier și pietonal.

Totodată, pentru buna desfășurare a evenimentului se vor aplica următoarele restricții:

 •  începând cu data de 21 octombrie, orele 08.00, se va interzice staţionarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei, pe sensul de urcare, precum și pe platoul de la baza Aleii Dealul Mitropoliei;
 •  începând cu data de 23 octombrie, orele 20.00, se va interzice staţionarea autovehiculelor pentru instituirea coloanelor de pelerini, pe str. Regina Maria, respectiv str. 11 Iunie pe trotuar.

Brigada Rutieră a făcut următoarele solicitări pentru șoferi:

 • să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri;
 •  să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;
 •  să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic;
 •  să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului.

Pietonilor li se recomandă să se deplaseze doar pe trotuare, să traverseze strada doar prin locurile special amenajate și numai la culoarea verde a semaforului, abia după ce s-au asigurat temeinic.

Te-ar putea interesa și:

Cookies