Restricții de circulație în București, în acest weekend, de Duminica Floriilor. Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune cu traseu pe Bd. Aviatorilor și Calea Victoriei

22 mart. 2024
532 Afișari
Restricții de circulație în București, în acest weekend, de Duminica Floriilor. Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune cu traseu pe Bd. Aviatorilor și Calea Victoriei
Restricții de circulație în București, în acest weekend, de Duminica Floriilor. Arhiepiscopia Romano-Catolică organizează o procesiune cu traseu pe Bd. Aviatorilor și Calea Victoriei | Sursa foto: Arhiepiscopia Romano-Catolică București

Arhiepiscopia Romano-Catolică București va organiza duminică, 24 martie, procesiunea religioasă „Duminica Floriilor”. Evenimentul aduce restricții de circulație în Capitală, anunță Brigada Rutieră.

UPDATE, 24 martie, ora 15:47: Un membru al comunității „Info Trafic Bucuresti si Ilfov” anunță că Bd. Kiseleff este blocat, dar și Piața Victoriei, motivul fiind această procesiune religioasă.

Trafic restricționat pentru desfășurarea procesiunii „Duminica Floriilor”

Procesiunea religioasă „Duminica Floriilor”, organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică București pe data de 24 martie, se va desfășura după următorul program:

 • între orele 14:30-15:00, adunarea participanților la Biserica Franceză „Sacre Coeur” – Str. Cpt. Demetriade nr. 3, Sector 1;
 • între orele 15:00-16:00, procesiune religioasă, pe următorul traseul:
  • Biserica Franceză „Sacre Coeur” – Statuia Aviatorilor – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei – Calea Victoriei – Str. General Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

Brigada Rutieră anunță, printr-un comunicat transmis de Agerpres, că deplasarea participanților se va face pe banda I de circulație, în sensul de mers, atât pe Bd. Aviatorilor, cât și pe Calea Victoriei.

De asemenea, șoferii trebuie să știe că, pentru buna desfășurare a evenimentului, circulația rutieră va fi restricționată, astfel:

 • pe Str. Cpt. Demetriade, între Bd. Aviatorilor și Str. Emil Pangratti, între orele 15:00-15:30;
 • pe traseul de deplasare menționat mai sus, pe banda I de circulație, precum și pe străzile care acced către acesta;
 • pe Str. General Berthelot, gradual, în funcție de sosirea participanților la Catedrala „Sf. Iosif”.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor de circulație. Polițiștii le solicită conducătorilor de autovehicule următoarele:

 • să circule cu prudență,
 • să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță,
 • să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate,
 • să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că intenția lor de a traversa a fost înțeleasă de șoferi.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies