Restricții de circulație în București, din cauza evenimentelor „Străzi deschise” și „Simfonia Apei”. Brigada Rutieră le recomandă șoferilor să folosească rutele ocolitoare

01 sept. 2023
2360 Afișari
Restricții de circulație în București, din cauza evenimentelor „Străzi deschise” și „Simfonia Apei”. Brigada Rutieră le recomandă șoferilor să folosească rutele ocolitoare
Restricții de circulație în București, din cauza evenimentelor „Străzi deschise” și „Simfonia Apei”. Brigada Rutieră le recomandă șoferilor să folosească rutele ocolitoare. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat restricții de circulație în mai multe zone ale Capitalei, în acest weekend. Unele dintre ele vor fi pe Calea Victoriei, cu ocazia desfășurării evenimentului „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană”.

Restricțiile de circulație de pe Calea Victoriei

În weekendul 2-3 septembrie are loc evenimentul „Străzi Deschise – București, Promenadă Urbană” pe Calea Victoriei.

Evenimentul va aduce restricții de circulație pe tronsonul curprins între Piața Victoriei și Splaiul Independeței, însă, nu va fi afectat trarficul rutier în intersecțiile din capetele segmentului restricționat.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat în intervalul orar 09:00-23:00.

Pe aceste tronsoane se vor desfășura activități dedicate publicului larg, și anume mini concerte stradale, spectacole de teatru și dans, ateliere pentru copii, statui vivante, studiouri foto.

Pe durata restricțiilor instituite se va permite traversul pe Calea Victoriei, la intersecțiile cu Str. Sevastopol, Str. Gheorghe Manu, Bd. Dacia, Str. Ion Câmpineanu, Bd. Regina Elisabeta.

Perimetrele restricționate vor fi împrejmuite corespunzător, astfel încât în zonele de travers auto pietonii să fie direcționați către trotuare, respectiv treceri pentru pietoni”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

Brigada Rutieră a Capitalei a anunțat că se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă, conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, pe următoarele străzi:

 •  Str. Frumoasă, între Str. Sevastopol și Calea Victoriei;
 •  Str. Gina Patrichi, între Bd. Lascăr Catargiu și Calea Victoriei;
 • Calea Griviței, între Str. C-tin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către Str. Banului.

De asemenea, polițiștii le recomandă șoferilor să utilizeze rutele alternative pentru a nu îngreuna traficul din zona respectivă. Acestea sunt:

 • Piața Victoriei – Bd. Lascăr Catargiu – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu – Piața Universității – Bd. I.C. Brătianu – Piața Unirii – Splaiul Independenței;
 •  Piața Victoriei – Str. Buzești – Str. Berzei.

Recomandări pentru șoferi:

 • să circule cu prudență;
 • să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță;
 • să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate;
 • să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Recomandări pentru pietoni:

 • să circule doar pe trotuare;
 • traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa.

Restricții de circulație pentru „Simfonia Apei”

În perioada 1-3 septembrie 2023 are loc evenimentul cultural „Simfonia Apei” în Piața Unirii – Fântâna Unirii.

Astfel, în intervalul orar 19:30-21:30, traficul rutier va fi restricționat, gradual, în funcție de numărul de persoane, pe Bd. Unirii, pe segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântânii).

Brigada Rutieră a Capitalei a pus la dispoziția șoferilor câteva rute ocolitoare, anume:

 •  Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;
 •  Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii;
 •  Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor și solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Te-ar putea interesa și:

Cookies