Restricții anti-COVID în două localități aflate în apropierea Bucureștiului. Au intrat în vigoare de azi

09 sept. 2021
289 afișări
Restricții anti-COVID în două localități aflate în apropierea Bucureștiului. Au intrat în vigoare de azi
Restricții anti-COVID în două localități aflate în apropierea Bucureștiului. Au intrat în vigoare de azi

Restricții anti-COVID în două localități aflate în apropierea Bucureștiului. Au intrat în vigoare de azi, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.

Restricții anti-COVID în două localități aflate în apropierea Bucureștiului. Au intrat în vigoare de azi, potrivit informațiilor oficiale transmise de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.

Restricții anti-COVID în două localități aflate în apropierea Bucureștiului

Restricțiile au fost impuse în comunele Snagov și Ciorogârla de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.

Recomandăm și: Primele restricții aproape de București din cauza COVID-19. O localitate din Ilfov impune măsuri importante de la miezul nopții

În cele două localități din Ilfov s-au înregistrat următoarele valori ale ratei de incidență:

  • Snagov – rata de incidență cumulată calculată la 14 zile este de 2,73/1000 locuitori;
  • Ciorogârla – rata de incidență cumulată calculată la 14 zile este de 2,14/1.000 locuitori.

Restricțiile au intrat în vigoare în data de 9 septembrie, la ora 00:00.

Se interzice organizarea și desfășurarea de concerte, mitinguri, procesiuni, demonstrații sau orice alte tipuri de întruniri în spațiile deschise. Sunt interzise și întruniril culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment care au loc în spaţii închise, cu unele excepții.

Masca este obligatorie

Masca de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, în stațiile pentru transport în comun, magazine, mijloace de transport în comun și la locul de muncă. Din data de 13 septembrie, va fi obligatorie și pe o rază de 50 de m în jurul școlilor, grădinițelor, creșelor, liceelor.

Recomandăm și: BREAKING | Masca devine obligatorie pe stradă în București, în apropierea școlilor

Competiţiile sportive pot avea loc pe teritoriul localităților Snagov și Ciorogârla cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului și cu asigurarea unei distanțe de minim 1 metru între oameni.

Cel mult 2.500 de spectatori pot participa la evenimentele ce se desfășoară în aer liber. Masca de protecție este obligatorie. Pot participa doar persoanele vaccinate sau cele care prezintă rezultatul unui test PCR sau antigen, negativ sau care prezintă dovada trecerii prin boală.

La nunți, botezuri, mese festive, pot participa maxim 150 de persoane în exterior și maxim 100 de persoane în interior. Maxim 300 de persoane în interior pot participa dacă se respectă distanța de 2 metri pentru fiecare.

Barurile, cluburile și discotecile au voie să primească clienți fără să depășească 70% din capacitatea spațiului și sunt deschise în intervalul orar 05:00 – 02:00, doar dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19.

Puteți citi aici întreaga hotărâre decisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov: Hotararea-CJSU-IF-nr-151-din-08.09.2021

Cookies