Investiţie de 5,8 milioane euro în restaurarea Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia

de:
26 apr. 2011
0 afișări
Investiţie de 5,8 milioane euro în restaurarea Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia

Primăria Capitalei intenţionează să încheie un acord-cadru cu o valoare estimată de 24 milioane lei (cu TVA) pentru restaurarea Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului situat în Mogoşoaia.

Conform acordului, vor fi proiectate şi executate lucrări de restaurare a faţadelor Palatului Mogoşoaia, vor fi reparate terasele de piatră şi aleile din curtea Palatului, iar dalele vor fi repoziţionate conform desenului şi dimensiunilor originare. De asemenea, vor fi refăcute învelitorile la Casa de Creaţie, la Gheţărie, la Corpurile B şi C unde sunt amenajate birourile şi restaurantul, dar şi la turnul de acces. La toate aceste construcţii va fi schimbat azbocimentul, a cărui utilizare la construcţiile de folosinţă publică este interzisă în acest moment, şi înlocuit cu ardezie un material de lungă durată şi prezent deja la acoperişul palatului, se arată în caietul de sarcini.

În proiectul de restaurare şi renovare au fost cuprinse şi clădiri mai noi, precum Lapidariumul Văcăreşti şi Sala Auditorium. Noua construcţie cuprinde o sală de expunere pentru machete, relevee, elemente litice, fresce şi o sală de conferinţe cu 200 de locuri constructie noua cu 200 cu spaţiile adiacente, hol acces, foyer, spaţii de expunere şi spaţii tehnice.

Curtea Domnească Brâncovenească de la Mogoşoaia a fost construită în perioada 1680-1702, restaurată la sfârşitul sec. XIX şi începutul sec. XX de familia Bibescu, iar între 1963-1965 şi 1995-2003 de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Data limită de depunere a ofertelor pentru acest proiect este 10 mai 2011, ora 9.00.

Cookies