Restaurantul Roka Greek Taverna din Sectorul 1 al Capitalei a fost închis temporar de ANPC și amendat cu 5.000 de lei, după ce comisarii au realizat aici un control în urma unei sesizări făcute de consumatori.
Roka Greek Taverna, închisă de ANPC
Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Sector 1 a realizat o acțiune de control la operatorul economic SGE Construct Proiect SRL, care administrează restaurantul Roka Greek Taverna din București în urma unei sesizări primite de la consumatori, potrivit unui comunicat ANPC, transmis de Agerpres.
Comisarii au aplicat mai multe sancțiuni în urma neregulilor constatate:
- amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei,
- avertisment,
- oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.
Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost:
- folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu chedere desprinse, grătare cu prezență de rugină, depuneri de gheață pe pereții laterali;
- utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită;
- folosirea unor materii prime cărora li s-a schimbat starea termică și fără elemente de identificare;
- depozitarea materiei prime ambalate direct pe paviment;
- utilizarea unor recipiente pentru colectarea resturilor alimentare fără capac de protecție;
- utilizarea unor ustensile depreciate, neprofesionale și lipsa informațiilor referitoare la cantitățile de ingrediente și a valorii nutriționale, pentru preparatele din lista meniu.
Teatrul restaurant Elisabeta, închis temporar de ANPC
ANPC a închis și teatrul restaurant Elisabeta din București, loc preferat de bucureșteni pentru petrecerea timpului liber. Unitatea nu deținea autorizație de funcționare de la Primăria Capitalei și nici avize de la ISU și DSP.
Totodată, va fi făcută propunere de închidere a restaurantului pe o perioadă de până la șase luni, potrivit News.ro.
Comisarii au descoperit că scările de acces erau rupte sau deteriorate, tavanul avea infiltrații, vopseaua era exfoliată și s-au descoperit și praf și impurități.
Alte nereguli descoperite de comisari au fost:
- pereți laterali murdari, cu zone de tencuială căzută și praguri deteriorate,
- paviment cu ciobituri, crăpături și acumulare de impurități,
- fire electrice neizolate corespunzator,
- tubulatura încărcată de praf și grăsime,
- folosirea unor hote cu acumulări de grăsime și a unei plite cu strat gros de grăsime și arsură,
- utilizarea unui utilaj abatitor neîntreținut, cu mucegai,
- folosirea unor aparate de aer condiționat cu grad de uzură avansat,
- utilizarea unor spații frigorifice (congelare) neigienizate, cu chedere cu mucegai, cu grilajele cu acumulare de gheață în strat gros,
- folosirea unor tăvi de coacere și recipiente pentru gătit cu grad avansat de uzură,
- utilizarea unei camere frigorifice de depozitare deteriorată și neigienizată, cu praguri rupte, cu strat gros de murdărie, paviment cu vopsea exfoliată, cu zone de lichid scurs, provenit de la produsele congelate.
Echipele de control au mai găsit:
- materii prime decongelate depozitate în contact direct cu pavimentul,
- existența unui miros greu, înțepător, în tot spațiul tehnologic,
- depozitarea unor produse congelate (înghețată, papanași, gogoși de profiterol) la temperatura mediului ambiant,
- folosirea unor materii prime – produse nesigure – fără elemente de identificare, depozitate în spații neigienizate,
- utilizarea unor semipreparate (paste fierte și congelate), fără a respecta indicațiile recomandate de producător, respectiv aceea de a fi consumate imediat după gătire.
Te-ar mai putea interesa și: