Restaurantul electoral al lui Poteraş, garnisit cu panseluţe de la ADP Sector 6. VIDEO

de:
10 mai 2012
1 afișări
Restaurantul electoral al lui Poteraş, garnisit cu panseluţe de la ADP Sector 6. VIDEO

Într-un filmuleţ trimis de un cititor B365.ro se vede cum zeci de ghivece de panseluţe sunt descărcate dintr-o maşină aparţinând Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 în incinta restaurantului „Hanul Drumeţului” din cartierul Drumul Taberei.

Localul este cunoscut în Bucureşti pentru chefurile electorale pe care primarul Cristian Poteraş (PDL) le-a dat acolo, în ultima vreme, unul dintre acestea fiind chiar de Buna Vestire, eveniment la care au fost invitaţi aproape 400 de alegători.

La restaurantul de casă al primarului, atmosfera este întreţinută, de regulă, de manelişti printre care Adrian Minune, Florin Salam şi Nicolae Guţă. Adrian Minune a dedicat chiar şi o melodie localului, care are următoarele versuri: „Fiţa Bucureştiului, la «Hanul Drumeţului», noi ne distrăm number one (n.r. numărul unu), cu formaţia lu’ Adrian„.

Preţul spaţiilor verzi, umflat de 20 de ori de Poteraş

Pe de altă parte, edilul Sectorului 6 este recunoscut pentru sumele mari alocate pentru spaţiile verzi, preţurile fiind uneori umflate chiar şi de 20 de ori, după cum B365.ro a scris aici. Astfel, Poteraş a anunţat la sfârşitul anului 2010 că este dispus să plătească 121 de milioane de lei fără TVA pentru încheierea unui acord cadru de patru ani privind lucrări de arhitectură peisagistică şi întreţinere a spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă. Suma pentru care sunt îngrijite spaţiile verzi din sector s-a modificat drastic după ce două companii au depus contestaţii la anunţul prin care ADP Sector 6 cerea oferte pentru îngrijirea spaţiilor verzi, acuzând administraţia de organizarea unei licitaţii cu dedicaţie şi după ce presa a scris despre suma aberantă pe care primarul Poteraş o aloca acestui serviciu: de trei ori mai mare pe hectar decât suma alocată de primarul Parisului, conform calculelor B365.ro.

La sfârşitul anului 2010, primarul Poteraş a mai fost implicat într-un scandal ”verde”, după ce Primăria Sectorului 6 a cumpărat patru brazi cu aproximativ 10.000 de euro, mult peste preţul pieţei.

Sume exorbitante, cheltuite pe spaţii verzi

Pentru acest an, edilul Sectorului 6 a bugetat la capitolul Cultură, Recreere şi Religie (care include şi subcapitolul Întreţinere spaţii verzi) suma de 80 milioane de lei, după cum B365.ro a scris aici.

Trebuie precizat faptul că „Hanul Drumeţului” nu este singurul beneficiar al atenţiilor lui Poteraş. Firma de bodyguarzi Drumeţul Guard SRL, care apare de asemenea în înregistrarea video, a obţinut alături de o altă societate obscură SC Staso Protect SRL paza domeniului public din Sectorul 6. Contractul de 4,352,670 RON a fost acordat fără să se mai organizeze vreo licitaţie, deoarece, susţine ADP Sector 6, este vorba de “Noi lucrari / servicii, constituind o repetare a lucrarilor / serviciilor existente şi solicitate în conformitate cu condiţiile stricte conforme cu cele stabilite în directivă”. Spaţiile verzi sunt astfel păzite pe bani grei, cu toate că există o Poliţie Locală care are în atribuţii şi această sarcină.

Pentru o imagine de ansamblu asupra banilor pe care primarii bucureştiului i-au cheltuit în ultimul mandat pentru spaţiile verzi din Capitală, citiţi o amplă analiză realizată de B365.ro în materialul Un miliard de dolari s-au dus pe spaţii verzi, în Bucureşti, în patru ani.

Cookies