Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele

susținut de
04 feb. 2022
9424 Afișari
Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele
Restaurantul din București unde plătești doar ingredientele

În București, există un restaurant în toată regula (mișto amenajat, cu chelneri amabili, mese generoase și tot tacâmul ălă bun “de duminică”) unde plătești doar ingredientele folosite pentru preparate, la prețul lor de hipermarket. Vorbesc serios. Spre exemplu, o caracatiță la grătar costă 20 de lei, iar pentru o ceafă de porc sous vide cu piure de cartofi cu trufe plătești doar 16,51 lei. Vrei un desert delicios, gen sticky pudding cu înghețată de vanilie? Caută-te prin buzunare, poate găsești 6 lei. E suficient. Eu așa am făcut.

Pune-te masă, strânge-te masă

Pe lângă faptul că totul e absolut ireal de ieftin, în aceeași bani ești (și) servit la masă de un chelner adevărat, cu mâni și picioare și 7 ani de-acasă. Bonus, ți se dă “bună ziua” la intrare și “vă mulțumim pentru vizită, mai poftiți pe la noi”, la plecare. Eu unul aș plăti doar pentru asta.

Meniul este de tip “À La Carte”  și stă sub semnătura și oblăduirea a doi chefi cunoscuți: chef Liviu Lambrino și chef Samuel Le Torrellec. Deci, așteptări mari. Din descrierea restaurantului aflu că, citez: “bucătăria este contemporană și tradițională, e despre rapiditate, dar și despre tihnă.”

Un singur termen m-a făcut să mi se zbată un ochi. Tihnă. Atât.

Acestea fiind zise, haida călare pe biclă până la Kaufland PopUp! Restaurant.

Strada George Constantinescu 2-4

Kaufland PopUp! Restaurant e situat în inima corporatismului bucureștean, la Pipera, ascuns printre clădirile de sticlă de pe strada George Constaninescu 2-4. Amenajat cu bun gust, într-un spațiu generos, un bar lung cât o zi de post, tacâmuri frumoase și mese cu poveste. Are și o terasă imensă, momentan indisponibilă. Din câte am văzut și simțit, la interior e voie cu țigări electronice, ceea ce pentru mine e un pic de turn off. În calitate de nefumător, mirosul de șosete ude specific țigărilor electronice (nu dau nume, ca să nu se opărască PR-ul lor) e la fel de neplăcut ca fumul de Marlboro roșu sau Carpați. Just sayn’.

E bun sau nu e bun? This is the question

Ca să aflu, am mâncat pentru tine următoarele:

Burek Tigar | 13,46 lei

Caracatiță la grătar cu piure de cartofi dulci | 20,28 lei

Porc Sous Vide cu sos de vișine și piure de cartofi cu trufe | 16, 51 lei

Sticky cu înghețată de vanilie | 6,40 lei

Disclaimer: întreg meniul este disponibil online, aici, însă, din păcate nu este actualizat la zi. Multe preparate de pe site sunt indisponibile și/sau modificate într-un fel sau altul. Recomand vizita la fața locului.

Judecata de Apoi

 

Burek Tigar | 13,46 lei

Starter. Rulouri cu brânză și garnitură de piure de avocado ready to eat.

În traducere liberă din turcă, Burek Tigar sau „Sigara Börek” înseamnă “Țigarete cu brânză”, un fel de mini rulouri cu brânză. O rețetă de proveniență turcească, cu foi de plăcintă sau de ștrudele rulate și umplute cu telemea maturată de capră, cremă de brânză simplă Philadelphia, ceapă și coriandru, însoțit de un piure de avocado ready to eat.

Am primit 5 astfel de țigarete îndesate bine cu brânză. Foietajul e puțin crunchy și neutru la gust, iar umplutura e fină, consistentă, te umple și cam atât. Nici sărată, nici bălțată. În schimb, dacă înting bine țigareta în piureul de avocado copt, lucrurile se schimbă. Obții un starter bunișor și suficient pentru două persoane.

Caracatiță la grătar | 20,28 lei

Caracatiță la grătar cu piure de cartofi dulci.

Sunt un om simplu. Văd caracatiță, cumpăr. Pentru cei douăzeci de lei, am primit două tentacule lungi cam de-o palmă, însoțite de un piure simplu de cartofi dulci. Preparatul în sine e o gustărică foarte bună, caracatița bine gătită, chiar delicioasă. Cum să zic? Eu sunt pățit cu caracatițele de 80 de lei cu textură de gumă Turbo veche lipită sub catedră. Mi-a plăcut mult caracatița asta. Aș mai fi comandat o porție.

Ceafă de porc Sous Vide cu sos de vișine și piure de cartofi cu trufe | 16, 51 lei

Arată bine, nu? Când am citit în meniu “ceafă de porc sous vide cu sos de vișine” mi-a plouat în gură instant. Zic, mamă, mamă, stai să vezi cum se topește asta în gură. Ghinion! Un dezastru. Cred că a fost scroafa bătrână, altfel nu-mi explic cum de-am primit o ceafă de porc talpă și fără gust, numa’ bună de pus pingică la pantofi. Dacă n-ai ciocan acasă, o ceafă sous vide de la Kaufland PopUP! Restaurant e numa bună de bătut 3-4 cuie.

Repet: nu înțeleg cum s-a întâmplat, pentru că ceafa de porc, by default, e moale, e mișto, e fragedă. În fine, am tras de ea în toate părțile. Și ce păcat, căci sosul de vișine e bestial, la fel și garnitura de piure cu trufe.

Ceafa de porc sous vide a costat 10,54 lei, iar piureul cu trufe 5,97 lei.

Sticky cu înghețată de vanilie | 6,40 lei

Prăjiturică cu topping de înghețată de vanilie.

Salvat de clopoțel, etapa pe deserturi. O prăjiturică delicioasă, extrem de gustoasă și echilibrat de dulce, cu gust de caramel, curmale, textură molcuță, cu un glob de înghețată de vanilie deasupra. The perfect ending pentru un prânz îndestulător, cu bune și cu mai puțin bune.

Total Kaufland PopUp! Restaurant: 56,65 lei. Wow! Pentru 4 feluri de mâncare.

Voi mai mânca de la ei? Băi, da.

Și-o să zic și de ce. 1. E un restaurant frumos. 2. Prețurile sunt pentru orice buzunar. 3. Ajungi repede cu metroul. 4. Chelnerii sunt super amabili. 5. Exceptând micile accidente culinare, mâncarea este bună.

Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Iaca pe unde-am mai mâncat pentru tine de-a lungul timpului:

Cookies