Restaurantul din București care a împărțit în două pătimașul internet. Cu o postare despre copii pe FB, J’ai Bistrot a stârnit sute de mii de oameni 

11 iul. 2022
8627 Afișari
Restaurantul din București care a împărțit în două pătimașul internet. Cu o postare despre copii pe FB, J'ai Bistrot a stârnit sute de mii de oameni 
Restaurantul din București care a împărțit în două pătimașul internet. Cu o postare despre copii pe FB, J'ai Bistrot a stârnit sute de mii de oameni  | Sursa foto: J'ai Bistrot/Facebook

Într-o plăcută zi de weekend de vară (mai exact, ieri, duminică), restaurantul J’ai Bistrot postează ceva pe Facebook. Nu meniu, nu vreun fel delicios de mâncare, nu poze cu atmosfera de pe terasă. Nu, nimic din toate astea. Postează o rugăminte care zice cam așa:

Dragii noștri, pentru că ne plac atât copiii cât și cățeii & pisicile, ne iubim și plantele și florile, dar ne place mai ales să bem o bere rece sau un cocktail de adulți, ne dorim ca toți cei din grădină să se poată bucura în liniște de timpul petrecut la J’ai.

Suntem prietenoși cu copiii, dar vă reamintim că zona de nisip NU ESTE LOC DE JOACĂ.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Restaurantul din București care a împărțit în două pătimașul internet. Cu o postare despre copii pe FB, J'ai Bistrot a stârnit vehemența din sute de mii de oameni. 
Rugămintea J’ai Bistrot pentru clienții cu copii | Sursa foto: Jțai Bistrot on Facebook

J’ai Bistrot – mii de comentarii în meniu

Ce înțelegere? Jihad! Două tabere au rupt secțiunea de comentarii în două: tabăra părinților iritați, care s-au simțit foarte atacați de “niște unii” care, cum ar veni, nu știu cum e să ai copii, și tabăra susținătorilor, părinți și nepărinți deopotrivă, care cred e că o rugăminte cuviincioasă, pentru că oamenii nu se duc la restaurant ca să aibă grijă de copiii altor oameni ce se plimbă printre mese, ci din cu totul alte motive.

Din tabăra părinților iritați și a celorlalte persoane lezate de rugăminte, spicuim:

Succes cu explicația asta la un copil. E ca și cum ai pune un tobogan și le ai spune ca nu e loc de joaca. Cred ca cine a sperat ca aceasta explicație da roade nu are copii. Dacă va plac copiii faceți loc de joaca (acoperit noaptea) cu nisip.

Altcineva mizează pe iritare cu sarcasm:

Suntem prietenoși cu copiii, dar am dori sa nu ne calce pragul copiii. Super mesaj!

Desigur, supărarea continuă să se manifeste divers:

Uau! Felicitări pentru ca ați reusit sa adunati atat de multe comentarii la adresa parintilor – unii dintre noi chiar facem tot ce putem – intr-o singura postare. Practic, ne spuneti ca nu avem voie cu copii sau daca venim cu ei sa ii legam putin de scaune sau cum?

Atunci de ce ați mai pus nisipul? Ca să fiți friendly doar cu cățeii, nu și cu copiii? Echitatea reală unde e? Am fost la voi, fii-miu s-a jucat în nisip pașnic, în liniște. Dar nu puteți să puneți nisip pe jos și să puneți un „nu e voie” în cârca părinților, pentru că nu mai e child friendly. Fiți cinstiți, pentru că postarea asta nu arată asta. Păcat.

Vine, la un moment dat, și argumentul suprem: „în străinătate NU E AȘA, în străinătatea OAMENII SUNT MAI BUNI”:

Am fost un pic pe afară, mai mult în UK, habar nu aveți cum sunt tratați copii acolo, că este magazin , teresă, restaurant, toți aleargă, țipă, la curge nasul dar sunt lăsați în pace, alta mentalitate.

Tabăra „Je suis J’ai Bistrot”

Acum, să ne oprim atenția asupra taberei adverse, cea a persoanelor, clienților, părinților, nepărinților, internațiunilor care consideră că rugămintea J’ai Bistrot este absolut firească:

Nicăieri nu e dictatura bebelușilor ca in Romania. Nicăieri in alte locuri copiii zbiară sau aleargă printre mese sau se joaca la baie cu apa la terase sau restaurante.

Cineva e puțin mai categoric:

Din această postare am aflat că există mulți părinți prost-crescuți.

Din categoria celor suprinși de vâltoarea stârnită de o rugăminte firească:

Wow, câta lume trigerred de la un mesaj care zice, în esență, „ai și tu grija să nu faca scandal copilul tău cât iți bei ginuțul”.

Controversa a  ieșit din curtea paginii de Facebook a restaurantlui Jțai Bistrot, iar, spre seară, numărul oamenilor care aveau ceva de spus despre situație în propriile ogrăzi social media creștea exponențial. La un moment dat, fiind o postare dinspre HoReCa,  a scris ceva și Răzvan Pascu, consultantul de marketing turistic:

Și noi avem copii, dar încercăm să îi învățăm de mici sa nu fie ghiolbani. Și să fie oameni buni. Că e plin deja de adulți ghiolbani și de copii răi si violenți.

Și ai noștri mai au momente cand doar ce vor ei conteaza, cand sunt prost dispuși sau obosiți, când încep sa faca galagie fără sa țină cont de nimic din jur. Dar ii potolim pâna nu se urcă în cap, nouă sau celor de langa noi.

Copilul este copil, el încă nu știe ce sunt regulile și nici nu își dă seama cand exagerează. Părinții insa sunt adulți și ar trebui sa stie toate astea. Ar trebui sa le pese și de ceilalți. Nu prea exista copil obraznic sau răzgâiat, ci exista mai degraba părinte nesimtit si indolent. Sau, cel mult, cele doua sunt strâns legate.

Unii fac copii doar ca sa bifeze și asta. Nu pentru că ar fi suficient de responsabili sau dornici sa se implice în creșterea lor.

Clientul preferat de pe pagina de Facebook J’ai Bistrot

Oricum, la o primă vedere, tabăra celor de acord cu rugămintea J’ai Bistrot pare să fi ieșit biruitoare. Cel puțin ochiometric, sunt mai multe share-uri, inimuțe și like-uri pentru cei care spun că-s minunați copiii, dar nu-i datoria  tuturor celor din preajmă să joace rol de părinți răbdători, grijulii și îngăduitori,

Lăsăm la final comentariul nostru preferat, votat în redacție cu toate mâinile ridicate în aer de hohote de râs:

Eu am fost o data la J ai si mi-am pus prosopul pe nisip sa fac plaja si aveam si umbreluța mea și nu deranjam pe nimeni, ba am si comandat de la ei, si tot nu m-au lasat sa fac plaja. Nu recomand locul pentru cei care chiar căuta unul in care sa se simta fff confortabil.

Da, terasa J’ai Bistrot are și o zonă cu nisip, de unde și toată tevatura.

Cookies