Restaurantele cu peste 90% din personal vaccinat vor fi numite „Locație sigură”

07 mai 2021
109 Afișari
Restaurantele cu peste 90% din personal vaccinat vor fi numite „Locație sigură”

Din ce în ce mai mulți angajați din industria HoReCa s-au vaccinat anti-COVID 19, aceștia transmițând pe această cale un semnal de dorință de revenire la normalitate în cel mai scurt timp posibil. Deși vaccinarea personalului este, în continuare, opțională, răspunsul din partea industriei ospitaliere a fost unul îmbucurător pentru autorități, mai ales cu mai puțin de o lună până la startul sezonului estival.

Cu gândul la sezoanele estivale din anii trecuți, mai mulți ospătari, barmani și bucătari din locațiile de pe litoral și-au manifestat dorința de vaccinare sau chiar s-au vaccinat deja, pentru a le inspira încredere turiștilor care vor lua cu asalt stațiunile începând de luna viitoare. Pentru a fi recunoscută alegerea lor, reprezentanții HoReCa au decis ca unitățile care au marea majoritate a angajaților imunizați să afișeze la intrare acest lucru.

„Locație sigură, noi ne-am vaccinat”, ar putea scrie la intrarea în locațiile cu personal vaccinat

Patronii și angajații din industrie nu s-au declarat deranjați de această măsură și par dispuși să se conformeze, pentru a găzdui cât mai mulți turiști.

Corina Martin, președinte de onoare RESTO, a declarat: „Dacă există locații în care rata de vaccinare în cadrul personalului angajat trece de 90%, deja vorbim de o locație care va fi semnalizată prin acest sticker pe care noi îl acordăm acelor locații„, potrivit stiri.tvr.ro.

Deși vaccinarea este în continuare opțională, patronii din industrie mizează pe înțelegere și cooperare din partea angajaților privind importanța vaccinării anti-COVID 19. Mai ales în condițiiile în care vaccinarea personalului reprezintă pentru clienți un semnal puternic de siguranță.

„Nu există altă soluție”, a declarat și premierul în legătură cu vaccinarea

Premierul României, Florin Cîțu, s-a declarat optimist cu privire la sezonul estival din acest an, despre care spune că poate fi un sezon de succes, dar doar dacă există colaborare.

„Vreau să arătăm că putem deschide în această vară sezonul estival în siguranţă. Iar după discuţia pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii industriei, am încredere că aşa va fi. (…) Am înţeles cu toţii că, pentru a avea un sezon de succes în această vară în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. (…) Foarte important, mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campania de vaccinare”, a declarat Cîțu.

Întrebat dacă nu este o practică discriminatorie să permiți accesul în aceste locații doar celor imunizați anti-COVID 19, premierul a precizat că lumea trebuie să se vaccineze, deoarece este singura cale de a reveni la normalitate.

„Vrem să revenim la normalitate, să avem o situaţie în care nu trebuie să mai avem aceste discuţii. Şi putem ajunge în această situaţie când ne vom vaccina cu toţii. Nu există altă soluţie, să ştiţi. Şi nu este numai România în situaţia asta. Faptul că există un certificat verde sau că Europa vrea să introducă un certificat verde tocmai asta arată: că sunt beneficii pentru persoanele care se vaccinează. Sunt beneficii de a călători dintr-o ţară în alta. Eu vreau să nu avem acest certificat verde, vreau să putem să fim liberi fără să avem birocraţie. De aceea, trebuie să ne vaccinăm. Nu există altă soluţie”, a explicat acesta.

Marcarea locațiilor cu personal imunizat a fost amintită și de premier

Și Florin Cîțu a menționat în cursul declarațiilor sale de joi faptul că restaurantele și hotelurile cu personalul imunizat vor fi semnalizate cu mesajul „Locație sigură, noi ne-am vaccinat”.

„I-am asigurat de toată susţinerea mea, de asta sunt aici şi voi fi mai des pe litoral. Înţeleg că în ultimii câţiva ani de zile prim-miniştrii nu au prea venit pe litoral. Am spart eu gheaţa, sunt aici şi voi fi aici şi în perioada următoare, pentru a susţine turismul românesc în această vară”, a subliniat premierul.

Cookies