EXCLUSIV | Restaurante celebre din parcul Herăstrău, închise. Lista completă

06 dec. 2021
5430 afișări
EXCLUSIV | Restaurante celebre din parcul Herăstrău, închise. Lista completă
Sursa FOTO: Facebook Clotilde Armand

Opt baruri și restaurante din parcul Herăstrău au fost închise. Lista completă a acestora este publicată mai jos de b365.ro, în urma unei solicitări adresate Primăriei Sectorului 1.

Zona dinspre Șos. Nordului a parcului Herăstrău, unde se află multe restaurante și baruri cu pretenții de lux din București, este vizată de controale dese în mandatul primarului Sectorului 1 Clotilde Armand. Opt dintre acestea au fost închise în 2021, și în continuare nu îndeplinesc criteriile pentru a fi autorizate.

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunțat, luni, 6 decembrie, că Primăria Sectorului 1 a decis suspendarea activității, până la obținerea autorizației de funcționare, pentru un număr total de opt baruri și restaurante din parcul Herăstrău. Societățile care dețin aceste cluburi au depus dosare la Primăria Sectorului 1, pentru obținerea autorizațiilor de funcționare, însă nu au îndeplinit condițiile emiterii acestora, precizează edilul.

În Herăstrău, topul contravențiilor date de Poliția Locală este condus de Nuba (ISN Entertainment), firmă în care unul dintre patroni este fiul primarului din Cornu, apropiat de fostul deputat Sebastian Ghiță, spune Clotilde Armand.

LISTA COMPLETĂ a barurilor și restaurantelor închise

Într-un răspuns pentru b365.ro, Serviciul Autorizații de Funcționare și Servicii Publice a comunicat lista societăților comerciale din zona Herăstrău pentru care a inițiat suspendarea activității de alimentație publică, în baza proceselor verbale de contraventie aplicate de Politia Locala Sector 1:

  • ISN ENTERTAINMENT, NUBA Sos Nordului nr.7-9, Sector 1
  • Bilum Brand, Sos Nordului nr.7-9, Sector 1
  • Anmar Rent, Sos Nordului nr.1C
  • Quattro Stagioni, Sos Nordului nr.7-9
  • Deco Food SRL Sos Nordului nr.7-9
  • Argentine Bar &More SRL Sos Nordului nr.1
  • Tuya Restaurant SRL, Sos Nordului nr.1
  • Art Plus Café SRL Debarcader Jianu Vapor Floreasca, Sos Nordului 7-9

Clotilde Armand: Am dat dispoziții Poliției Locale să intensifice controalele

Primarul Sectorului 1 a anunțat că a dat dispoziții Poliției Locale să intensifice controalele în această perioadă, pentru a se asigura „că toți patronii cluburilor din acest parc au înțeles că în Sectorul 1 nimeni nu este mai presus de lege.”

„O parte dintre patronii barurilor și restaurantelor din parcul Herăstrău nu au înțeles că trebuie să respecte legea și că a trecut vremea în care ignorau prevederile legale, normele sanitare și cele ale bunului-simț. Știți care este culmea? Sunt cluburi care nu au nici măcar autorizații de funcționare pentru activități de alimentație publică.

Din păcate, cazul Nuba nu este unul singular. Anul acesta, am decis suspendarea activității, până la obținerea autorizației de funcționare, pentru un număr total de opt baruri și restaurante din parcul Herăstrău. Societățile care dețin aceste cluburi au depus dosare la Primăria Sectorului 1, pentru obținerea autorizațiilor de funcționare, însă nu au îndeplinit condițiile emiterii acestora așa cum sunt prevăzute în regulamentul aprobat de Consiliul Local.(…)

Trebuie să vă mai spun că în timpul controalelor în Herăstrău, polițiștii locali au constatat că majoritatea unităților de alimentație publică respectau măsurile de siguranță sanitară dispuse de autorități, dar la unele dintre acestea, s-au descoperit și nereguli: gradul maxim de ocupare, stabilit de normele de combatere a COVID-19, era cu mult depășit, iar fumatul în corturile acoperite, de tip igloo, devenise o practică. Am dat dispoziții Poliției Locale să intensifice controalele în această perioadă, pentru a ne asigura că toți patronii cluburilor din acest parc au înțeles că în Sectorul 1 nimeni nu este mai presus de lege.”, a scris, pe Facebook, Clotilde Armand.

 

 

Cookies