Restaurant pus la pământ pentru a face loc metroului din Drumul Taberei. FOTO

de:
07 nov. 2012
1 afișări
Restaurant pus la pământ pentru a face loc metroului din Drumul Taberei. FOTO

Restaurantul a fost demolat în urma numeroaselor adrese trimise de către Metrorex la Primăria Sectorului 6 în care erau semnalat faptul că acesta îngreunează lucrările la Magistrala 5 Drumul Taberei. 

„În acest sens, pe 5 noiembrie echipele de inspectori ale Direcţiei Poliţiei Locale Sector 6, împreună cu lucrători ai ADPDU Sector 6, au trecut la demolarea construcţiei restaurantului, în suprafaţă totală de aproximativ 1.000 mp, incluzând trei corpuri clădiri (construcţii provizorii) şi un chioşc din termopan de circa 40 mp”, informează administraţia locală care susţine că, deşi a fost somat de mai multe ori, proprietarul clădirilor nu deţinea contract de închiriere cu Administraţia Domeniului Public Sector 6 pentru ocuparea domeniului public. Mai mult, în evidenţele Serviciului Public pentru Finanţe Publice Locale Sector 6 figura cu doar o suprafaţă de 100 mp, pentru care avea datorii neachitate de mulţi ani.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, debitele de plată pentru ocuparea domeniului public neachitate de către proprietarul restaurantului SC Constantin PROD COM SERV SRL se ridică la suma de 270.000 lei. Între anii 2005-2006, proprietarul restaurantului a modernizat clădirile ilegal, nedeţinând autorizaţii de construire eliberate de Primăria Sectorului 6.

Într-unul din corpurile clădirii demolate locuia ilegal proprietarul (persoană cu handicap) împreună cu familia. Aceasta a fost mutată cu chirie într-o locuinţă pusă la dispoziţie de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului,  pe o perioadă de şase luni. 

Citeşte şi Ilar: cum au fost traduse în engleză denumirile staţiilor de pe M5

Cookies