Restaurant din Sectorul 5, închis temporar de ANPC. Comisarii au găsit numeroase nereguli în locație

19 sept. 2022
4886 afișări
Restaurant din Sectorul 5, închis temporar de ANPC. Comisarii au găsit numeroase nereguli în locație
Restaurant din Sectorul 5, închis temporar de ANPC. Comisarii au găsit numeroase nereguli în locație

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au anunțat că un restaurant aflat în Sectorul 5 din București a fost închis, temporar, din cauza neregulilor constatate în urma unui control.

Restaurant din Sectorul 5, închis temporar de ANPC

ANPC a primit mai multe reclamații din partea consumatorilor în legătură cu preparatele servite în „Restaurantul Excellence”, aflat în Sectorul 5 al Capitalei, conform Antena 3. Astfel că, a fost efectuat un control în respectiva locație.

În urma acestui control, comisarii ANPC au constata că unitatea respectivă presta servicii de alimentație publică ce pot pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Operatorul economic a fost sancționat cu o amendă de 20.000 de lei, iar comisarii au decis să închisă temporară activitatea unității, până la remedierea deficiențelor. De asemenea, au fost confiscate peste 100 kg de produse alimentare neconforme.

Ce nereguli au găsit comisarii

Comisarii ANPC au anunțat și care sunt cele mai importante nereguli constatate în restaurantul din Sectorul 5 din București. Iată care sunt acestea:

  • Spațiile frigorifice neigienizate, cu zone ruginite, mucegai si chedere rupte,
  • Materii prime, semipreparate și preparate finite fără elemente de identificare și caracterizare și fără data limită de consum,
  • Nerespectarea regimul de temperatură al produselor,
  • Folosirea unor tăvi de copt degradate,
  • Folosirea ustensilelor de bucătărie neprofesionale cu grad ridicat de uzură,
  • Folosirea unor legume cu modificări organoleptice de aspect consistență și culoare,
  • Depozitarea produselor alimentare direct pe paviment.
  • Grătarul folosit era total neigienizat, cu arsuri masive și depozite de resturi alimentare.
  • Ouă neigienizate păstrate lângă preparate semipreparate din carne,
  • Lipsa plaselor pentru insecte,
  • Lipsa listelor de alergenii și a produsele realizate din materii prime congelate din meniu.

 

Cookies