Mizerie, sarmale așezate pe podea, gândaci, rugină, iar lista neregulilor descoperite de ANPC în urma unui control desfășurat la un restaurant din Mega Mall București, continuă. Autoritățile au decis să închidă temporar locația, până când problemele vor fi remediate.
Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a anunțat că în urma unei verificări, un restaurant din Mega Mall a fost închis temporar, din cauza neregulilor descoperite la fața locului.
În urma verificarilor efectuate de inspectorii ANPC la operatorul economic GXS PROIND SRL-“Genuine Romanian Cuisine”, cu punctul de lucru în București, Bulevardul Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Mega Mall, s-au constatat următoarele probleme:
Șeful ANPC a anunțat că, până în momentul în care vor fi remediate probleme descoperite, restaurantul din Mega Mall București rămâne închis.
„Față de cele constatate se încalcă prevederile art. 7(c)2 din OG 21/1992 rep. Pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, se dispune oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor conform art.55(2)d/OG 21/1992rep.”, transmite Horia Constantinescu într-o postare pe TikTok.
Imagini de la fața locului, mai jos:
@horiaconstantinescuanpcIn urma verificarilor efectuate la operatorul economic GXS PROIND SRL-“Genuine Romanian Cuisine”, cu punctul de lucru in Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Mega Mall, unde s-au constatat următoarele deficiente: – in spațiul de lucru s-a constatat prezenta insectelor vii (gândaci); – preparate finite calde erau depozitate direct pe paviment (sarmale), precum și la temperatura mediului ambiant (ciorbe, varza); – paviment neigienizat, deteriorat, cu bucati de gresie sparta; – agregatele frigorifice de refrigerare prezentau grătare cu vopsea exfoliata, rugina si o igiena precară; – lada de congelare, unde erau depozitate legumele, prezenta o igiena precară și depuneri masive de gheata; – lipsa grafic de schimbare a uleiului; – hota și gratarul din unitate prezentau urme de grăsime arsa; – utilizare bureți de sarma; – in spațiul de comercializare, existat expuse preparate finite calde depozitate in masa calda la temperaturi mai mici de +60*C. Fata de cele constatate se încalcă prevederile art. 7(c)2 din OG 21/1992 rep. Pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, se dispune oprirea temporara a prestării serviciilor pana la remedierea deficientelor conform art.55(2)d/OG 21/1992rep.