Restaurant din Mega Mall București, închis temporar de ANPC. Sarmalele se „odihneau” direct pe podea, alături de gândaci

18 nov. 2022
14394 Afișari
Restaurant din Mega Mall București, închis temporar de ANPC. Sarmalele se „odihneau” direct pe podea, alături de gândaci
Restaurant din Mega Mall București, închis temporar de ANPC. Sarmalele se „odihneau” direct pe podea, alături de gândaci. Sursa foto: Captură TikTok/ Horia Constantinescu

Mizerie, sarmale așezate pe podea, gândaci, rugină, iar lista neregulilor descoperite de ANPC în urma unui control desfășurat la un restaurant din Mega Mall București, continuă. Autoritățile au decis să închidă temporar locația, până când problemele vor fi remediate.

Sarmalele se „odihneau” direct pe podea, alături de gândaci

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a anunțat că în urma unei verificări, un restaurant din Mega Mall a fost închis temporar, din cauza neregulilor descoperite la fața locului.

În urma verificarilor efectuate de inspectorii ANPC la operatorul economic GXS PROIND SRL-“Genuine Romanian Cuisine”, cu punctul de lucru în București, Bulevardul Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Mega Mall, s-au constatat următoarele probleme:

  • inspectorii de la ANPC au constatat în spațiul de lucru prezența insectelor vii (gândaci);
  • preparate finite calde erau depozitate direct pe paviment (sarmale), dar și la temperatura mediului ambiant (ciorbe, varza);
  • paviment neigienizat, deteriorat, cu bucăți de gresie spartă;
  • agregatele frigorifice de refrigerare prezentau grătare cu vopsea exfoliată, rugină și o igienă precară;
  • lada de congelare, acolo unde erau depozitate legumele, prezenta o igienă precară și depuneri masive de gheață;
  • lipsea graficul de schimbare a uleiului;
  • hota și grătarul din unitate erau pline de urme de grăsime arsa;
  • utilizare bureți de sârmă;
  • în spațiul de comercializare, erau expuse preparate finite calde depozitate în masa calda la temperaturi mai mici de +60*C.

Restaurant din Mega Mall București, închis temporar de ANPC

Șeful ANPC a anunțat că, până în momentul în care vor fi remediate probleme descoperite, restaurantul din Mega Mall București rămâne închis.

„Față de cele constatate se încalcă prevederile art. 7(c)2 din OG 21/1992 rep. Pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, se dispune oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor conform art.55(2)d/OG 21/1992rep.”, transmite Horia Constantinescu într-o postare pe TikTok.

Imagini de la fața locului, mai jos:

@horiaconstantinescuanpcIn urma verificarilor efectuate la operatorul economic GXS PROIND SRL-“Genuine Romanian Cuisine”, cu punctul de lucru in Bd. Pierre de Coubertin, Nr. 3-5, Mega Mall, unde s-au constatat următoarele deficiente: – in spațiul de lucru s-a constatat prezenta insectelor vii (gândaci); – preparate finite calde erau depozitate direct pe paviment (sarmale), precum și la temperatura mediului ambiant (ciorbe, varza); – paviment neigienizat, deteriorat, cu bucati de gresie sparta; – agregatele frigorifice de refrigerare prezentau grătare cu vopsea exfoliata, rugina si o igiena precară; – lada de congelare, unde erau depozitate legumele, prezenta o igiena precară și depuneri masive de gheata; – lipsa grafic de schimbare a uleiului; – hota și gratarul din unitate prezentau urme de grăsime arsa; – utilizare bureți de sarma; – in spațiul de comercializare, existat expuse preparate finite calde depozitate in masa calda la temperaturi mai mici de +60*C. Fata de cele constatate se încalcă prevederile art. 7(c)2 din OG 21/1992 rep. Pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, se dispune oprirea temporara a prestării serviciilor pana la remedierea deficientelor conform art.55(2)d/OG 21/1992rep.

♬ Epic Soundtrack – robkari

Cookies