Ce restaurant de lux din centrul Capitalei a ars miercuri și cărui personaj dubios îi aparține

de:
14 aug. 2013
508 Afișari
Ce restaurant de lux din centrul Capitalei a ars miercuri și cărui personaj dubios îi aparține

Update: Restaurantul care a ars în dimineața zilei de miercuri este Palladium, aparținând lui Sorin Săpunărescu (foto în galeria foto), condamnat în Germania pentru trafic de droguri la cinci ani și trei luni, personaj cunoscut pentru faptul că face parte din anturajul lui Nicu Gheară și al lui Nuredin Beinur. Sorin Săpunărescu a încercat să scape de dosarul de trafic de droguri din Germania în 2006, adresându-se Curții Europene a Drepturilor Omului și declarând că este informator al Serviciului Român de Informații și al Drug Enforcement Administration din SUA. VEZI AICI DOSARUL DEPUS DE SĂPUNĂRESCU, OBȚINUT DE RISE PROJECT.

CEDO a respins acest dosar depus de Săpunărescu, în lipsa unor probe. 

Magistratii europeni au consemnat ca Sapunarescu a oferit spre vanzare 115.000 pastile ecstasy unui ofiter german sub acoperire si ca l-a dus pe acesta de doua ori in Romania pentru a-l familiariza cu piata de desfacere din tara sa natala.

Sorin Săpunărescu a făcut afaceri atât cu Nicu Gheară, cât și cu interlopul Nuredin Beinur, zis și „Spaima litoralului”, alaturi de care a deschis firma de paza si protectie „Milenium- Security”.

Societatea pazea discotecile Karma si Space din Bucuresti, prima apartinand chiar lui Sorin Americanul.

Investigatorii Centrului Român pentru Jurnalism de Investigații care au urmarit indeaproape fenomenul Gheara, relatau în 2004 ca „Sapunarescu a condus nu numai clubul Karma, dar si o grupare care trafica pastile in Statele Unite si Europa de Vest, folosind diferite acoperiri semioficiale pentru curierii care transportau marfa.
In gasca lui Sapunarescu si printre partenerii de distractie ai lui Ghearã s-a aflat si Florin Iosef, zis Felipe, in prezent aflat la inchisoare in SUA pentru aceleasi obiceiuri proaste – trafic de stupefiante.

Cazul Karma a fost declansat in Romania, insã finalizarea lui s-a facut de catre politiile germane si americane.”

O coincidență interesantă: Săpunărescu a fost acționar și la restaurantul Aqua, din Herăstrău, care a ars anul trecut. 

A plecat în vacanță

Săpunărescu deține, pe lângă restaurantul de pe Bd. Unirii nr. 1, în același bloc, penthouse-ul – două apartamente la etajul 8. Vecinii relatează că el a plecat în vacanță împreună cu familia chiar azi-noapte, înainte de declanșarea incendiului.

Ora 08:00 Focul a fost văzut de un paznic, care a alertat pe toată lumea și a chemat pompierii. Vecinii din bloc spun că flăcările se ridicau până la etajul doi. 

Nimeni nu a fost rănit, iar pompierii au stins focul în câteva minute. Trei utilaje cu apă și spumă au fost folosite pentru stingerea focului. Restaurantul și mobilierul dinăuntru sunt distruse.

 

Cookies