Contactaţi de reporterii B365.ro, reprezentanţii ANPC au declarat că, în urma controlalelor derulate de inspectorii ANPC, s-a aplicat o sanctiune contraventionala în valoare de 4.000 lei si s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare pentru 6 kg de produse din carne (materie prima pentru meniuri).
”În urma verificărilor efectuate, echipa de control a constat faptul că imobilul în care funcţionau restaurantul şi terasa era construit fără autorizaţie de construcţie.
Totodată, echipa de control care a verificat restaurantul şi terasa acestuia a constatat deficienţe privind îndeplinirea normelor legale pentru desfăşurarea de activităţi specifice alimentaţiei publice, precum şi a celor sanitare şi de igienă. De asemnea, s-au constatat deficienţe în asigurarea sistemului de calitate a produselor comercializate, precum şi alimente cu termenul de valabilitate expirat”, se anunţă într-un comunicat al poliției, citat de RomâniaLiberă.ro.
Anchetatorii au dispus oprirea de la comercializare şi retragerea din circuitul pentru consum a tuturor produselor din carne neconforme, fiind aplicată o sancţiune contravenţională de 40.000 de lei.
Totodată, a fost dispusă măsura închiderii unităţii până la obţinerea documentelor legale, necesare funcţionării.