Restaurant cam de fițe din Primăverii, amendat și închis temporar de ANPC. Erau probleme cu rugina și cu peștele

06 iul. 2022
2940 Afișari
Restaurant cam de fițe din Primăverii, amendat și închis temporar de ANPC. Erau probleme cu rugina și cu peștele
Restaurant cam de fițe din Primăverii, amendat și închis temporar de ANPC. Erau probleme cu rugina și cu peștele. Sursa foto: Pixabay

Comisarii ANPC au amendat și au închis temporar un restaurant din Sectorul 1 al Capitalei. În urma verificărilor, autoritățile au descoperit zone cu rugină, alimente expirate, pește și produse din pește expuse la o temperatură mai ridicată decât cea indicată. Restaurantul a fost redeschis în momentul în care a remediat neregulile constatate.

ANPC a amendat și închis temporar un restaurant din Sectorul 1

Încă un restaurant din București a fost controlat de ANPC pentru a verifica modul în care își desfășoară activitatea comercială. Potrivit unui comunicat de presă, această acțiune a fost derulată în cadrul programului Academia Comisarilor – care vizează specializarea prin acţiuni tematice dedicate, a celor mai tineri comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Astfel, tinerii angajații ai ANPC au descoperit mai multe nereguli la restaurantul Mesogios Seafood, aflat în Sectorul 1 al Capitalei și au aplicat mai multe sancțiuni. Restaurantul a fost amendat cu 10.000 de lei, iar de la comercializare au fost retrase 45 de kilograme de produse alimentare. Totodată, unitatea a fost închisă temporar până la remedierea problemelor.

Neregulile constatate

În restaurant erau folosite spaţii frigorifice cu rafturi depreciate şi zone ruginite cu chedere rupte cu acumulare de impurităţi. Peștele și produsele din pește erau expuse neconform în vitrina de prezentare sau pe pat de fulgi de gheaţă, fără să aibă o protecţie şi deasupra produselor.

La momentul controlului, temperatura din afara spaţiului frigorific de expunere era mai mare decât cea indicată pentru păstrarea acestor produse, transmite ANPC, potrivit news.ro.

În spațiile frigorifice nu era respectată vecinătatea produselor. Totodată, erau folosite unele produse alimentare care nu aveau elemente de identificare referitoare la data preparării sau data limită de consum.

Lista neregulilor continuă:

  • comercializarea unor deserturi, producţie proprie, cu data limită de consum depaşită;
  • existenţa, în bucătărie,a unui paviment depreciat, cu zone sparte ce necesită înlocuire;
  • utilizarea, în spaţiul de gătire, a unor ustensile neprofesionale;
  • realizarea colectării reziduale în coşuri fără capac şi acţionare la picior;
  • lipsa informării consumatorilor, cu privire la prezenţa ingredientelor cu potenţial alergen ce pot provoca alergii sau intoleranţe, în lista meniu.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a declarat că restaurantul a remediat toate aceste nereguli și și-a reluat activitatea.

Cookies