Restanțele lui Nicușor Dan, spre finalul acestui mandat: din 850 de blocuri cu risc seismic, unul singur a fost consolidat. Alte 4 șantiere au fost doar începute

26 apr. 2024
2984 afișări
Restanțele lui Nicușor Dan, spre finalul acestui mandat: din 850 de blocuri cu risc seismic, unul singur a fost consolidat. Alte 4 șantiere au fost doar începute
Restanțele lui Nicușor Dan, spre finalul acestui mandat: din 850 de blocuri cu risc seismic, unul singur a fost consolidat. Alte 4 șantiere au fost doar începute | Sursă foto: Inquam Photos / Saul Pop

Pe parcursul mandatului de 4 ani, Nicușor Dan a avut atât o serie de reușite, în ceea ce privește proiectele pentru dezvoltarea orașului, cât și promisiuni ce au rămas neîndeplinite. Probabil că unul dintre cele mai mari eșecuri ale actualului edil este reprezentat de reabilitarea clădirilor cu risc seismic din oraș.

Restanțele lui Nicușor Dan, spre finalul acestui mandat

Nicușor Dan a avut parte în primul său mandat atât de reușite, cât și de eșecuri. Conform unei analize realizate pentru HotNews.ro de Catiușa Ivanov printre cele mai importante victorii ale primarului general se numără:

  • Oprirea haosului din dezvoltarea imobiliară,
  • Reabilitarea liniilor de tramvai.

În ceea ce privește promisiunile pe care Nicușor Dan nu le-a îndeplinit în patru la PMB, una dintre cele mai importante este legată consolidarea clădirilor cu risc seismic din București. Mai exact, dintr-un total de 850 de imobile cu risc seismic mare, doar 1 a fost consolidată, iar alte 4 șantiere au fost începute.

  • 390 clădiri – sunt încadrate în clasa I,
  • 460 clădiri – sunt încadrate în clasa II,

Mai precis, imobilul ce a fost consolidat, fiind gata încă din 2020, se află pe strada Spătarului 21. Șantierele deschise sunt pentru imobilele de la următoarele adrese:

  • Strada Blănari 14 – fostul Club A,
  • Strada Bărăției 50,
  • Strada Blănari 10,
  • Strada Baltagului 17.

Pe lângă asta, având in vedere că mare parte dintre clădirile din oraș nu au fost expertizate, numărul celor cu risc seismic este, cel mai probabil, mult mai mare.

Chiar dacă nu au fost începute șantiere pentru consolidări, pe perioada mandatului lui Nicușor Dan au fost expertizate 90 de imobile din Capitală. Dintre acestea, 95% au fost încadrate în clasa RS I.

Una dintre reușitele primarului Nicușor Dan este legată de țevile prin care bucureștenii primesc apa caldă și căldura. Cu toate că s-a întâmplat ca de multe ori oamenii să fie lăsați fără apă din cauza avariilor sau a lucrărilor, în acest mandat, edilul a schimbat un total de 110 km de conducte vechi ale rețelei.

Acestea nu fuseseră schimbate de zeci de ani, fapt ce a făcut ca lucrările de modernizare să fie cu atât mai grele și impredictibile, deoarece nu se știa ce se va găsi sub pământ.

Cu toate astea, Nicușor Dan a rămas cu destul de multe restanțe. Printre ele se numără:

  • lipsa de implicare în ceea ce privește domeniul public și aspectul parcurilor din București.
  • lucrările la Prelungirea Ghencea, unde doar 1 din 4 tronsoane a fost finalizat.
  • cele 11 hectare retrocedate din parcul IOR, care nu au intrat încă în circuitul public.
  • terasele din Herăstrău care, deși construite ilegal, sunt încă în picioare.

La secțiunea reușite, pute trece faptul că primarul a desființat mai multe companiile municipale care nu făceau decât să consume bugetul local și a pornit un proiect de reabilitare a liniilor de tramvai. Totodată, s-a ocupat și de eliberarea trotuarelor de mașini în centrul Bucureștiului și de oprirea dezvoltării urbanistice haotice.

Întreaga analiză poate fi citită în articolul:

Cookies