BAZAR

REȚETĂ DE MUCENICI

REȚETĂ DE MUCENICI: 

ingrediente: pentru aluat:

250 grame faina
100-120 ml apa caldutza
sare (un praf de sare) pentru zeama:

sirop
sare (un varf de lingurita) coaja de la o lamaie (rasa) zahar (dupa gust)

Preparare:
Se face aluatul din care se modeleaza mucenicii, de seara. Se fac snururi lungi si subtiri din coca, apoi se fac cerculete mici si apoi opturi. Mucenicii se lasa peste noapte la uscat, pe masa pe care a fost presarata faina. Peste mucenici se presara de asemenea faina.

REȚETĂ DE MUCENICI

In dimineața de 9 martie, mucenicii se trec prin sita, pentru ca sa cada faina de pe ei, apoi se pun la fiert intr-o zeama preparata prin fierberea apei cu sare (un varf de lingurita), zahar, coaja rasa de la o lamaie. Se gusta din zeama pentru a se decide cat zahar se adauga. Zeama trebuie sa fie dulce.

Se pun la fiert aproximativ 2l de apa cu un varf de lingurita de sare. e important sa punem la fiert apa cu sarea. Dupa ce apa incepe sa fiarba, se adauga mucenicii. Eventual se ia spuma care se formeaza inevitabil de la faina ramasa pe unii dintre mucenici. Dupa ce luam bine spuma, radem coaja de la o lamaie si abia dupa ce mucenicii incep sa fiarba adaugam zaharul.
Mucenicii sunt fierti atunci cand se ridica la suprafata.
Mentiuni:
Se servesc cu miez de nuca si cu praf de scortisoara si cu un pahar de vin rosu.

Exista varianta ca se se fiarba si miezul de nuca si scortisoara, insa, zeama rezultata are un aspect mai putin estetic (devine maronie sau chiar mai inchisa la culoare).

Se recomandă ca nuca si scorțișoara sa fie adaugate in farfurie, inainte de consumare.

REȚETĂ DE MUCENICI

Sursa: reteteculinare.ro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button