Requiem for Detroit @ British Documentary 2011

de:
30 sept. 2011
0 Afișari
Requiem for Detroit @ British Documentary 2011

Acest film evocă o viziune apocaliptică. O dată ce cel de-al patrulea oraş ca dimensiune al Americii – Detroit – a fost construit de maşină pentru maşină, cu primele autrostrăzi, suburbii şi centre comerciale, acesta a reprezentat întruchiparea visului american. Acum este un oraş distopic: verdeaţa creşte printre clădirile de birouri ruinate şi fabrici de maşini, criminalitatea şi incendierea sunt la apogeu. Dar există speranţă. Străzile sunt transformate în artă. Agricultura se întoarce înspre oraş. Acesta este oare viitorul oraşelor post-industriale?

Julien Temple

Durata: 75 min

British Council România organizează cea de a doua ediţie a seriei de filme documentare “British Documentary”, în perioada 3 octombrie – 19 decembrie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

De la artişti celebri ai secolului nostru – David Hockney şi Banksy, la creşterea sau decăderea unor metropole aflate la poluri opuse –Lagos şi Detroit, de la călătorii iniţiatice din Burma în Marea Britanie sau din favelele braziliene până la marile scene ale baletului clasic, la incursiuni în istoria recentă – regimul Khmerilor Roşii din Cambodgia sau către frontierele sistemului nostru solar, seria “British Documentary” invită la redescoperirea universului nostru, din perspective şi unghiuri surprinzătoare, conducând spectatorul dincolo de cotidian, aparenţe şi prejudecăţi.

Proiectul “British Documentary” este realizat de British Council România în cadrul Programului “New Work New Audiences”.

Intrare libera

Cookies