ARHIVA B365

Reprezentanţii ISU despre incendiul de la Confort City: „Nu am avut nicio sursă de apă în complex”

Hidranţii existau într-adevăr pe fiecare etaj, după cum a declarat reprezentanta dezvoltatorului, Ancuţa Petrescu, venită la faţa locului- însă nu erau alimentaţi cu apă. Şi nici rezervorul de apă, pe care aceasta l-a invocat, nu a fost o sursă viabilă de apă pentru pompieri.

„Nu s-a putut alimenta nicio autospecială cu apă din complex, nu am avut nicio sursă de apă din complex. Nu funcţionează reţeaua de hidranţi. Ei au doar un puţ de alimentare”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU, Daniel Vasile. Acesta a adăugat că focul a fost stins doar din resursa de apă cu care au venit pompierii. 

Preşedintele unei asociaţii de proprietari din complex a declarat că s-a făcut o cerere scrisă către constructor să pună în funcţiune echipamentele pentru incendiu şi să verifice toate instalaţiile, însă „ne-au luat în derâdere”. 

Cauza incendiului de la Confort City ar putea fi reprezentantă de un echipament de aer condiţionat, care a luat foc la exterior, a completat purtătorul de cuvânt ISU, subliniând că acest fapt este deocamdată doar o ipoteză.

Incendiul a izbucnit, marţi, la mansarda complexului rezidenţial Confort City, deţinut de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.

Prefectul de Ilfov, Florentina Pencea, a declarat, în urma izbucnirii incendiului, că respectivul complex  nu are autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button