Reprezentant al mânăstirii Sihăstria Rarău: „Iulia a fost adusă de o măicuţă şi de un călugăr”

de:
17 feb. 2014
0 Afișari
Reprezentant al mânăstirii Sihăstria Rarău:

Iulia Ionescu a ajuns la Sihăstria Rarău vineri seara, fiind adusă de către o măicuţă şi de către un călugăr.

„Stareţul mânăstirii ( Sihăstria Rarău, Ioan Larion Neagoe n.r.) a spovedit-o pe fată. Lucrurile care sunt spuse la spovedanie nu se spun nimănui. Ea acolo nu a venit singură, ci însoţită de cineva. Nu se pot urca 8 kilometri prin pădure, mai ales că sunt lupi, sunt urşi. Era o maică şi un călugăr care au văzut că ea are probleme şi au adus-o la spovedit, pentru că părintele Larion este singurul care a rămas cu experienţă aşa mare după moartea părintelui Iustin Pârvu. Bineînţeles că a povăţuit-o ce să facă şi asta a şi făcut”, a spus pentru gândul.info Ioan Lucian, unul dintre reprezentanţii mănăstirii.

Acesta afirmă că nu ştie de la ce mânăstire proveneau însoţitorii Iuliei. „La gară a dus-o un şofer, un frate al mânăstirii, care a fost desemnat să îi cumpere bilet, să aibă grijă de ea şi să o urce în tren cu bine. Ea nu avea haine monahale pe ea. Hainele de călugăr se îmbracă numai după o anumită perioadă, la săvârşirea unei anumite slujbe. Dacă avea puloverul ăla negru pe ea, nu înseamnă că avea haine monahale pe ea. Să fim serioşi, sunt multe minciuni”, mai spune el.

Potrivit acestuia, la mânăstirea Sihăstria Rarău vin rar măicuţe. „Nu au ce să caute, vin doar la spovedit şi stau una – două zile într-un loc special pentru maici. Fetiţa a venit seara (vineri seara n.r.) şi a doua zi a plecat. E şi normal dacă vine noaptea cineva să doarmă acolo şi să îi dai să mânânce. Ea căuta să afle, să ştie, să înţeleagă anumite lucruri. Maica şi călugărul acela au adus-o din ştiinţă că se poate rezolva problema ei”, precizează Ioan Lucian.

El mai spune că la Sihăstria Rarău nu există televizor şi că nu se ştia despre dispariţia fetei, la lăcaşul de cult  nefiind curent electric şi energia se realizaeză doar prin panouri solare. „Este strigător la cer că se face acum anchetă că fata s-a spovedit la mânăstire şi mânăstirea i-a cumpărat bilet şi a trimis-o acasă”, afirmă reprezentantul mânăstirii Sihăstria Rarău.

Călugării de la Sihăstria Rarău, judeţul Suceava, le-au spus anchetatorilor, la audierile la care au participat în noaptea de duminică spre luni, că Iulia Ionescu a dormit o noapte la mănăstirea lor, iar înainte cu o zi de a ajunge la ei ar fi stat la Mănăstirea Agapia, judeţul Neamţ.

Iulia Ionescu a arătat, în declaraţia pe care a dat-o în scris, în noaptea de sâmbătă spre duminică, că ar fi stat la mănăstirile Agapia şi Văratec, din judeţul Neamţ. Ea a mai dat o declaraţie, duminică, în care a adus lămuriri suplimentare, au spus surse apropiate anchetei.

Ioan Lucian afirmă că ancheta în cazul Iuliei Ionescu ar trebui făcută şi la nivel de şcoală, nu numai „pe unde a fost ea şi de ce a fost la mânăstire şi s-a spovedit”. „Normal că a ajuns acolo. Slavă lui Dumnezeu că a ajuns acolo, pentru că putea să o ia pe alte căi greşite. Fata asta nu este, totuşi, labilă psihic. Are o gândire mult mai sănătoasă decât a multora. Probleme există la nivel de familie, de şcoală. Este o întreagă ecuaţie în care fiecare îşi are partea lui de vină. În şcoală preoţii nu mai intră, nu mai stau de vorbă cu copiii, nu îi mai mărturisesc că acasă sunt probleme, probleme grele. Aşa cum ştiţi familia este dezbinată, tatăl este într-o parte, mama în altă parte. Sunt profesori care fac fel şi fel de pregătiri strigătoare la cer cu copiii. De multe ori, sunt profesori care primesc bani de la unii părinţi să ridice anumiţi copii cu note şi nu pot din cauza acestor copii lăsaţi de la Dumnezeu cu multe capacităţi. Plus, sunt profesoare care merg la radiestezie şi fac experimente pe copii”, mai spune Ioan Lucian, unul dintre reprezentanţii Sihăstriei Rarău.

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” din Bucureşti, care a fost dată dispărută miercuri, a fost găsită sâmbătă, într-un tren în care a urcat la Suceava, care mergea spre Bucureşti. Adolescenta a fost identificată de şeful de tren, care a anunţat Poliţia. Ea a fost adusă la Bucureşti de Poliţie şi predată familiei, după ce a fost audiată.

Stareţul Ioan Larion Neagoe a recunoscut în faţa poliţiştilor că a găzduit-o pe fugara Iulia. „Îmi pare c-am păcălit Poliţia, Iulia era la noi. Nu mi-am dat seama. Îmi pare rău că n-am anunţat Poliţia mai devreme şi nu am luat legătura cu familia fetei”, a declarat preotul Ioan Larion Neagoe – conform Adevărul. 

Cookies