Reprezentanții farmaciei Elena: Nu am avut medicamentele pentru care se face anchetă

de:
28 ian. 2015
0 Afișari
Reprezentanții farmaciei Elena: Nu am avut medicamentele pentru care se face anchetă

„Au fost percheziţii astăzi (miercuri – n.r.) la noi, la singurul nostru punct de lucru, din Capitală. Nu suntem lanţ de farmacii şi nu ne considerăm vizaţi de această anchetă. Noi lucrăm numai cu depozitele mari şi nu am avut niciodată medicamente pentru boli grave, foarte scumpe, deoarece nu aveam şi nu avem cerere pentru ele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, administratorul farmaciei Elena, Reli Dumitraşcu.

Administratorul farmaciei a relatat, pe de altă parte, că anchetatorii i-au prezentat, la percheziţii, o listă de firme ce ar fi vizate în acest dosar. „Am avut relaţii comerciale cu o singură firmă de pe acea listă, acum doi sau trei ani, însă nu pentru medicamentele respective”, a adăugat Reli Dumitraşcu.

Surse din Poliţie au declarat anterior că prin „lanţul” de farmacii Elena ar fi fost vândute medicamente oncologice contrafăcute.

O grupare care comercializa medicamente contrafăcute a fost destructurată miercuri de autorităţile române, după 64 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Buzău, Iaşi, Ialomiţa, Argeş şi Olt. Zece persoane au fost duse la audieri.

Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că suspecţii aduceau din Turcia, Cipru şi Grecia flacoane de Sutent, Velcade, Pegasys şi Hereceptin – toate medicamente contra cancerului -, care nu conţineau substanţa activă decât în cantităţi foarte mici. Apoi medicamantele erau vândute în ţări din UE mai ieftin cu o treime faţă de preţul pieţei, pentru ca marfa să fie astfel mai atractivă pentru clienţii străini. În România, preţul de piaţă al unui asemenea medicament este de până la 5.000 de euro, însă, în străinătate, aceste medicamente sunt mult mai scumpe.

Astfel, medicamentele contrafăcute au ajuns din România în ţări precum Germania, Danemarca sau Marea Britanie.

Potrivit surselor citate, mai mulţi bolnavi de cancer au reclamat la Poliţie că au achiziţionat citostatice contrafăcute de la un lanţ de farmacii, despre care ştiau că au produse mai ieftine.

Poliţiştii au deschis o anchetă şi au descoperit o reţea care se ocupa de importul de medicamente din Turcia, dintre care o parte era exportată mai departe în spaţiul intracomunitar, iar o altă parte era vândută în ţară, prin intermediul „lanţului de farmacii Elena”, au precizat sursele citate.

Cookies