ȘTIRI

Reportaj șocant despre Maramureș într-o publicație engleză: Vecinii care se omoară între ei

„Într-un colț îndepărtat al României, vecinii se omoară între ei pentru petice de pământ. Trădați de conducătorii lor, aceste comunități rurale au apelat la violență pentru a-și revendica drepturile”, se afirmă în articolul „Ucigașii din vecini”, ce prezintă cazuri de crime pe care maramureșenii le-au comis „pentru o palmă de pământ”.

„În fiecare an, în Maramureș, vecini se omoară între ei pentru aceste fâșii contestate de teritoriu”, potrivit textului citat de Hotnews.ro.

Uneori, au fost și 40 de astfel de atacuri violențe pe parcursul a 12 luni, iar săptămâna după săptămâna, „așa cum în alte părți ale lumii sunt descrise accidentele rutiere, presa locală anunța că încă un bărbat a omorât pe cineva pentru o palmă de pământ”, scrie autorul reportajului Adam Nicolson.

Cum se vede acesta violență într-un loc unde, potrivit relatării, oamenii ară cu pluguri de lemn: „E ușor să te lași fermecat de vraja acestui peisaj, a oamenilor care trăiesc într-o lume animată, bruegeliana. Ai crede că e perfectă. Dar apoi, într-o altă lumina, vezi cum oamenii merg la câmp cu uneltele violenței: rangă de oțel, cu care fac gropi în pământ; securea cu muchia lucioasă; parii de stejar, sapele, foarfecele și satârele- toate instrumentele cu care lucrurile pot fi administrate cu forță. Tăiat, controlat, feliat, ciopârțit, ucis: aspecte ale existenței de zi cu zi”, se spune în articol.

Citește articolul integral AICI.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button