Replică incredibilă primită de un român în Franţa: „Românii merg pe jos, nu urcă în autobuz!”

de:
25 mart. 2014
0 Afișari
Replică incredibilă primită de un român în Franţa:

La 28 februarie, un şofer de autobuz i-a refuzat accesul în vehiculul care circula pe linia 213 deşi tânărul avea cartelă Navigo validă. El era însoţit de doi colegi, iar şoferul nu le-a deschis uşile decât în momentul în care li s-au alăturat alţi pasageri.

„Când am vrut să urc în autobuz, şoferul mi-a spus: Românii merg pe jos, nu urcă în autobuz”, povesteşte tânărul pentru Mediapart.fr. „Nu mă interesează, poţi să ai două cartele Navigo, nu vei urca în autobuzul meu”, ar fi insistat şoferul.

Tânărul ar fi încercat să îi explice că este vorba despre un mijloc de transport public şi că are dreptul să îl folosească dacă deţine o cartelă validă. „Autobuzul nu este public pentru voi, voi sunteţi murdari, români murdari, nu îmi plac feţele voastre şi iau pe cine vreau în autobuzul meu”, ar fi replicat şoferul.

„Români murdari, sunteţi precum câinii”, ar fi continuat el.

Cosmin a abandonat disputa şi şi-a contactat tutorele de serviciu civic. La iniţiativa acestuia din urmă, a fost difuzat un apel către cei care au fost martori la incident. Mai multe persoane au povestit că s-au confruntat cu aceleaşi probleme. Regia de transport şi-a exprimat regretul faţă de acest incident.

Sursa: realitatea.net

Cookies