ARHIVA B365

rePlantări de primăvară: Morcovii lui Oprescu, înlocuiţi luna aceasta

UTI Traffic Management a înlocuit separatoarele de trafic deteriorate de pe Calea Moşilor până la Bucur Obor. Potrivit reprezentanţilor companiei, se înlocuiesc doar elementele verticale (dispozitivele de avertizare), care au fost culcate la pământ de şoferi. La sfârşitul anului trecut au fost înlocuite doar 2.015 astfel de dispozitive, lucrările fiind oprite din cauza vremii nefavorabile.

„Alte 8.422 de dispozitive de avertizare urmează să fie instalate în cursul lunii martie, imediat ce vremea va permite”, a precizat pentru B365.ro, Lucia Urdăreanu, director Comunicare Corporatistă în cadrul UTI.

Noile dispozitive sunt realizate dintr-un material mai flexibil şi mai rezistent la trecerea autovehiculelor. Spre deosebire de primele, care erau semi-elastice, noile dispozitive verticale sunt dintr-un cauciuc special, flexibil, suportând peste 60.000 de flexări conform testelor efectuate de specialişti, susţin reprezentanţii UTI.

Primele separatoare de trafic instalate pe străzile Capitalei au rezistat mai puţin de o lună. Realizate dintr-un plastic puţin rezistent, “morcovii” lui Oprescu au fost puşi la pământ imediat de şoferi. Cele peste 14.000 de dispozitive montate au costat autorităţile locale 800.000 de euro. Reprezentanţii municipalităţii spun însă că separatoarele nu au fost concepute ca “bariere fizice de neîntrecut”, ci pentru “a-i disciplina pe şoferii care fie încălcau şinele (n.r. de tramvai), fie făceau manevre bruşte întorcând prin locuri nepermise”.

Conform contractului iniţial, pe străzile din Capitală au fost instalate 14.214 de separatoare de trafic. Costurile pentru înlocuirea acestora vor fi suportate integral de UTI.

UTI a câştigat contractul, deşi cerea de două ori mai mult decât concurenţii

UTI Traffic Management a primit lucrarea la sfârşitului anului trecut. Culmea, firma Vesta, care produce în exclusivitate pe România separatoarele, avea făcută publică o ofertă la jumătate de preţ, scria Evenimentul Zilei, la mijlocul lui 2010. La rândul ei, UTI a cumpărat produsele de la Vesta şi le-a vândut primăriei.

Citeşte şi UTI a primit noi contracte de 18 milioane de lei pentru întreţinerea şi modernizarea semafoarelor din Bucureşti


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button