Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu

20 mai 2022
2817 afișări
Reper de București. Caracatiță infuzată în ceai negru și ecleruri umplute cu pateu

Dacă îți place să te plimbi în weekend pe Calea Victoriei, articolul ăsta e pentru tine. Un loc nou și gustos, proaspăt inaugurat, e gata să se lase invadat de clienți, pentru că are cu ce. Înghețată bună, fără stat la o coadă kilometrică, mâncare bună, porții mari și deserturi deloc de neglijat. Mai întâi trebuie spus că „Frații Dedeman” (n.r. Pavăl) au scos din buzunare 50 de milioane de euro pentru clădirea Dacia One (vis a vis de Golden Tulip), la parterul căreia funcționează restaurantul despre care urmează să povestesc astăzi. Proiectul numit Dacia One este format din două clădiri. Prima este clasificată monument istoric și are o suprafață de 1.500 mp, iar cea de-a doua are o suprafață de 13.500 mp și e dedicată birourilor. Buuuun. Birourile înseamnă oameni. Mulți. Aceeași oameni trebuie să mânânce. Prin urmare, la parterul clădirii a răsărit un restaurant cochet cu o strategie interesantă: Lunch Menu între orele 11:00-16:00, iar seara meniu A la carte. Localul are deschidere la Calea Victoriei, adică este extrem de bine poziționat, mai ales dacă te gândești că în weekend n-ai unde arunca un ac pe Calea Victoriei.

Împinge tava cu stil. Reper by ESS

Când spui Lunch Menu, lumea se uită ciudat. Lunch Menu e un mod mai elegant de a zice împinge tava, deși e greșit și așa. Nu poți numi „împinge tava” un loc care arată ca în imaginile de mai jos. Oho! De-ar arăta măcar 30% din bodegile bucureștene la fel ca acest „împinge tava”, lumea ar fi un loc mult mai bun. La interior, locul este extrem de spațios, ca să nu spun enorm. Foarte încăpător. Design interior drăguț, cu draperii groase, scaune de catifea și feronerie aurită(ish). Îmi dă un vibe de New York. Not bad at all. Recunosc că paharele pentru înghețată (apropo, foarte bună) au atins o coardă sensibilă, nostalgică. Câte despre mâncare, urmează. Preventic, am pus aici link către meniul lor complet și variat. Poate un picuț cam prea variat, după părerea mea.

Am mâncat pentru tine de la Reper by Ess

Eclair Rouge | 25 lei

Ecler umplut cu pate de pui făcut în casă cu arome intense de ierburi aromate și glazură de ceapă roșie

Falafel from the street | 29 lei

Tortilla înmuiată în unt și verdețuri, umplută cu chiftele libaneze din năut și cremă de labneh cu susan și mentă, salsa ușor picantă de castraveți, sumac și pudră de lămâie

Octopus from the block | 62 lei

Caracatiță infuzată în ceai negru și arome asiatice, gătită sous vide, apoi înecată prin aluat tempura și scufundată prin ulei încins, cu salsa de mere verzi și piure de țelină cu roșii uscate

Pearl & Ruby | 19 lei

Mousse de ciocolată albă, piure de zmeură și blat de vanilie

Cappuccino | 19 lei

Mouse de ciocolată cu lapte, pastă de cafea, blat crocant cu cacao, glasaj cu ciocolată și cafea

Judecata de Apoi

Eclair Rouge | 25 lei

Ecler umplut cu pate de pui făcut în casă cu arome intense de ierburi aromate și glazură de ceapă roșie

Hai să fim serioși. Când ai mâncat ultima oară ecleruri umplute cu pateu de casă? Nici eu. De aceea trebuie încercate și savurate fără a împărți cu nimeni. Eclair Rouge e aperitivul ăla pe care toți cei de la masă și-ar fi dorit să-l nimerească. Prezentare top class, superb din punct de vedere vizual, iar gustul nu e cu nimic mai prejos. Un pateu fin, aromat, perfect sărat. Și de parcă n-ar fi fost suficient de prezentabil și delicios, pac, deasupra niște glazură de ceapă roșie. Cât gust și câtă creativitate pentru nou veniții în cartier. Jos pălăria. Eclair Rouge, un must pentru oricine trece pragul Reper.

Falafel from the street | 29 lei

Tortilla înmuiată în unt și verdețuri, umplută cu chiftele libaneze din năut și cremă de labneh cu susan și mentă, salsa ușor picantă de castraveți, sumac și pudră de lămâie.

Dacă răsfoiești meniul restaurantului, ai putea spune că nu e chiar atât de ieftinior. Pe de altă parte, am trei zile de când sunt constant șocat de dublarea prețurilor tuturor chestiilor pe care mai ieri dădeam 2 lei. Prețurile au luat-o razna peste tot și ar trebui internate la Bălăceanca. Așa că 29 de lei pe această minunăție de Falafel e chiar pomană curată. Data viitoare când ieși la plimbare pe Victoriei, neapărat trebuie să-ncerci Falafel from the street, de la Reper. Am apreciat gust fin de labneh cu susan și mentă, picant atât cât să gâdile nițel vârful limbii și chiftele de năut gătite în așa fel încât chiar au gust. Chiar mi se luase de atâtea chiftele de năut arse, la 35 de lei bucata. Falafel from the street readuce falafelul la adevăr. Trei de da. Prezentarea? Sper doar că vor depunde același efort artistic și în următoarea perioadă, care se anunță foarte aglomerată pe Calea Victoriei.

Octopus from the block | 62 lei

Caracatiță infuzată în ceai negru și arome asiatice, gătită sous vide, apoi înecată prin aluat tempura și scufundată prin ulei încins, cu salsa de mere verzi și piure de țelină cu roșii uscate

Tre’ să ai un retard sever să citești așa ceva în meniu și să nu-ți comanzi. Serios. În special dacă ești fan fructe de mare și tot tacâmul. Poate părea prea aglomerat la început. Doar pare. Nimic nu e întâmplător în acest dish studiat dal capo al fine, pentru ca fiecare îmbucătură să fie perfectă. Chiar dacă n-am distins vreo aromă aparte ca urmare a infuziei în ceai negru, caracatița este un spectacol vizual și-o încântare pentru papile. Citricele nu se regăsesc în descriere, dar crede-mă că „se pupă” bine cu caracatița. Prețul este corect. A se vedea mai jos secțiunea prin tantaculul bine pătruns și executat.

Pearl & Ruby | 19 lei

Mousse de ciocolată albă, piure de zmeură și blat de vanilie

Cappuccino | 19 lei

Mouse de ciocolată cu lapte, pastă de cafea, blat crocant cu cacao, glasaj cu ciocolată și cafea

Tot ce înseamnă dulce @ Reper este făcut în laboratoriu’ propriu. Înghețată, prăjituri, totul. Asta se traduce prin: e okay, e sigur să scoți copiii la o prăji sau înghețată, ceea ce e foarte important, mai ales în weekenduri. Te las pe tine să le descoperi pe toate. Totuși, una dintre cele două prăjituri mi-a căzut cu tronc. Cappuccino. Dacă poți, și vrei, asociaz-o cu o cupă de înghețată de mango. Este bestială.

Total Reper, by ESS: 154 de lei. În condițiile în care, din dorința de a explora cât mai mult meniul, am exagerat comandând 18 feluri de mâncare, mi se pare o sumă corectă, decentă pentru un restaurant de pe Calea Victoriei.

Atât. Să ne fie de bine. Am mâncat și azi pentru tine.

Uite și alte locuri pe unde-am mâncat pentru tine:

 

Cookies