Repartizare computerizată! Elevii care au trecut de Evaluarea Naţională află în ce liceu au intrat

de:
12 iul. 2019
0 Afișari
Repartizare computerizată! Elevii care au trecut de Evaluarea Naţională află în ce liceu au intrat

Potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu, în 12 iulie vor fi afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În perioada 15 – 18 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 19-23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în zilele de 31 iulie şi 1 august.

Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională 2019 au fost anunţate în 1 iulie şi arată că 73,2% dintre elevii care au susţinut probele au obţinut medii de 5 sau mai mari.

ÎN 2018, potrivit MEN, Colegiul „Sfântul Sava” din Bucureşti a fost pe primul loc în ţară, cu ultima medie de admitere 9.91 la profilul real, specializarea Matematică – Informatică.

Pe lista primelor 50 de specializări s-au aflat mai multe unităţi din Bucureşti, dar şi licee şi colegii din Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Galaţi şi Cluj.

Ultima medie de admitere la cele mai bune 50 de unităţi din ţară a fost 9.45.

În 2017, primele zece licee după media de admitere au fost: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 – ultima medie de admitere, 10 -prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti: 9,55 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Mircea cel Batran” din Constanţa: 9,54 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 – ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Emil Racovita” din Cluj-Napoca: 9,48 -ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Cantemir Voda” din Bucureşti: 9,45 – ultima medie de admitere, 9,92 – prima medie de admitere, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi: 9,44-ultima medie de admitere, 10 – prima medie de admitere.

 

Cookies